SUFICIT BLIZU 50 MILIONA DINARA

Na drugoj sednici Opštinskog Veća usvojen je Izveštaj o realizaciji budžeta opštine Kladovo za prvih šest meseci ove godine. Budžetski prihodi iznose 338,6  miliona dinara, realizovani su sa 42 odsto od plana i na nivou su  propisane dinamike, zaključak je sa sednice lokalne Vlade.

U njihovoj strukturi najveći su porezi na zarade blizu 109 miliona dinara, na ime tekućih transfera oprihodovana su 82 miliona dinara, zatim sledi porez na imovinu  sa 44,  naknade na ime korišćenja građevinskog zemljišta u iznosu od 29,6 miliona dinara, dok prihodi od taksi  i poreza na druge prihode iznose 25,5 miliona dinara.

Rashodi i izdaci budžeta opštine Kladovo u periodu januar- jun iznose 288,8 miliona dinara odnosno 29,8 odsto od plana, tako da je zabeležen suficit od blizu 49,8 miliona dinara. Članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili predlog Odluke za prijem dve medicinske sestre – vaspitača u PU „Neven“, što znači da će biti zbrinuti svi
mališani rodjeni 2016. godine čija su oba ili jedan od roditelja u radnom odnosu tako da se ukida lista čekanja.

Većnici su usvojili i Zaključak  kojim se stavlja van snage prethodna Odluka o isplati jednokratne pomoći iz budžeta opštine Kladovo na ime naknade štete od elementarnih nepogoda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *