TOPLE UČIONICE I KVALITETNI SEOSKI VODOVODI

Opština Boljevac je prošle godine kao nagradu za najuspešniju naplatu poreza na imovinu, od Švajcarske razvojne agencije i GIZ-a, dobila 330 hiljada evra. Ovim novcem se gradi seoski vodovod u selu Bogovina, istoimenom rudarskom naselju, delu Podgorca i Lukovu. Deo sredstava iz nagradnog fonda namenjen je rekonstrukciji grejanja u osnovnoj i srednjoj školi i sportskoj hali.

 Radovi na realizaciji oba projekta u Boljevcu su u toku.

– Odlučili smo da na ovaj način značajno poboljšamo grejanje naših škola, i sportskog objekta, koji se osim za nastavu fizičkog vaspitanja, koristi i za sportska takmičenja i treninge naših klubova, ističe Nebojša Marjanović, predsednik Opštine. – Posebno je bilo problema sa grejanjem u Osnovnoj školi “9.srpska brigada”, a ugradnjom kvalitetnih kotlova i nove instalacije, učionice u školama će biti toplije.

Paralelno sa ovim radovima, započeti su i radovi na izgradnji vodovodne mreže u Bogovini, ukupne dužine četiri i po kilometara, tako da će oko dve hiljade žitelja ovog sela , istoimenog rudarskog naselja i dela Podgorca, imati sigurno i kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom. Do sada su žitelji ovih naselja, tokom letnjih meseci često bili bez vode, a mnoga domaćinstva su kaptirala okolne izvore, kako bi obezbedili vodu u najkritičnijem periodu godine.  Nova vodovodna trasa spojiće domaćinstva sa “Regionalnim vodosistemom Bogovina“ odakle se vodom snabdeva i Bor. Na ovaj način biće rasterećen i postojeći boljevački gradski vodovod.  Osim ovih naselja, novi vodovod će dobiti i žitelji Lukova, gde takođe tokom letnjih meseci nema dovoljno vode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *