U BOLJEVCU SUBVENCIJE ZA STO PROIZVOĐAČA

U Fondu za poljoprivredu opštine Boljevac, ove godine je opredeljeno pet i po miliona dinara za direktne podsticaje proizvođačima, u okviru podsticajnih mera Programa ruralnog razvoja.

Ugovore o dodeli subvencija je potpisalo stotinu proizvođača za različite vidove proizvodnje.

-Mere koje su od strane Fonda podržane ove godine, pre svega se odnose na kupovinu opreme i mehanizacije, jer želimo da našim proizvođačima omogućimo zamenu već dotrajalih mašina.  Druga mera se odnosi na razvoj voćarske proizvodnje, odnosno nabavku sadnica, kao i za razvoj ratarstva, koje stimulišemo u delu opremanja plastenika i nkupšovinu opreme za navodnjavanje. Posebnu pažnju ove godine smo usmerili ka poboljšanju rasnog sastava ovaca i koza i već imamo izuzetno interesovanje među stočarima za uzgoj autohtone Krivovirske žuje – ističe Slađan Đimiš, prdsednik Skupštine opštine Boljevac.

Osim direktnih podsticaja agrara, za unapređenje života u selima izdvajaju se sredstva kroz projekte infrastrukture.

-Svake godine za uređenje nekategorisanih i atarskih puteva u našim selima , izdvajamo  do petnaest miliona dinara. Pomažemo i rad protivgradnih strelaca, a iz dostupnih inostranih i domaćih fondova obezbeđujemo besplatni semenski materijal i veštačko đubrivo našim proizvođačima – kaže predsednik opštine Nebojša Marjanović.

Inače, Fond za poljoprivredu u Boljevcu je osnovan 2010. godine, a osim direktnih podsticaja koja dobijaju proizvođači, izdvajaju se i sredstva za unapređenje rada poljoprivrednih udruženja. Ove godine, udruženjima je na raspolaganju pola miliona dinara.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *