U OPŠTINSKOJ KASI 835 MILIONA DINARA

Na sednici Opštinskog veća jednoglasno je usvojena Odluka o  bužetu opštine Kladovo za 2020. godinu kojim se predviđaju ukupni prihodi od 835.316.000 dinara.

– Budžet za sledeću godinu izrađen je na osnovu projekcije ostvarenja prihoda, kreiran je realno sa ciljem da bude razvojni i omogućiće nesmetano funkcionisanje svih korisnika-kazao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Pre donošenja konačne odluke održana je javna rasprava nacrta Odluke  na kojoj su pravna i fizička lica, predstavnici javnih preduzeća i građani dali svoje predloge, sugestije i primedbe. Reč je o proceduri koja je u službi  kreiranja kvalitetne Odluke  o budžetu Opštine Kladovo za 2020.godinu, čulo se na sednici Opštinskog veća.

-U izradi budžeta za 2020. godinu  u celosti su ispoštovana uputstva i smernice Ministarstva finansija-podsetila je  Andrijana Antić, rukovodilac budžeta opštine Kladovo.

Konačnu odluku o budžetu te podunavske opštine opštine Kladovo za 2020. godinu doneće odbornici skupštine na sednici koja će biti održana do 20. decembra. Većnici su usvojili i  Izveštaj o  realizovanim aktivnostima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u opštini Kladovo u prvih devet meseci ove godine uz konstataciju da je u analiziranom periodu  od naplaćenih kazni za prekršaje u budžet opštine Kladovo uplaćeno 2.406.900 dinara.  Kako je rečeno u tom periodu od ukupne sume  za edukativne aktivnosti utrošeno je 366.000 dinara.

Podršku većnika  dobila je i Odluka o izmeni godišnjeg Programa  za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Kladovo  kojom je  za unapređenje saobraćajne infrastrukture million dinara opredeljeno za montažu video nadzora na kružnom toku  na Trgu Kralja Petra u Kladovu. Taj iznos namenjen je za izradu projektne dokumentacije i za kupovinu kamera. Preostalih 1,6 miliona dinara usmereni su za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja u saobraćaju, kao i za unapređenje kvaliteta rada hitne službe, saobraćajne policije i drugih službi  nadležnih za bezbednost saobraćaja u opštini Kladovo.

Na sednici Veća zeleno svetlo dobio je i predlog Odluke o javnim i nekategorisanim na području opštine Kladovo putevima koji je usaglašen sa odredbama Zakona o putevima, a novi upravljač na lokalu  je JP „Komunalac“. Na osnovu odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi podršku je dobio i zahtev o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 20.000 dinara zaposlenima u Opštinskoj upravi, novac je obezbeđen u budžetu  opštine Kladovo za 2019. godinu.

Jednoglasnu podršku  članova Opštinskog veća dobio je Izveštaj o radu za 2018. godinu Centra za kulturu kao i predlog dopune Odluke na osnovu koje će predsednik SO Kladovo ubuduće biti član Opštinskog štaba za vanredne situacije. O većini ovih Odluka izjašnjavaće se i odbornici Skpštine opštine Kladovo na prvoj narednoj sednici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *