UČEŠĆE GRADA BORA U BFC PROGRAMU

U Boru su u utorak predstavnici NALED-a predstavili Program sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC) a glavna tema je bila učešće grada Bora u tom programu.

–Reč je o međunarodnom programu koji se osim u Srbiji primenjuje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji. U pitanju je jedinstveni standard koji na neki način lokalnim samoupravama pruža jasne smernice kako i na koji način da kreiraju povoljno poslovno okruženje , doprinosi unapređenju kvaliteta usluga koje lokalna samouprava pruža pre svega privredi. Čitav set kvaliteta usluga ocenjuje se kroz nekoliko kriterijuma koji su od prošle godine revidirani a u pitanju je nova treća edicija standarda koja se primenjuje od 2018. godine i u dogovoru sa gradonačelnikom nadam se da će se grad Bor priključiti procesu od januara naredne godine. Čitav proces traje 12 meseci  i verujemo u opredeljenje gradskog rukovodstva da će uz trud i posvećenost uspeti da dostigne te standarde i ispune zahteve koji se traže kroz te kriterijume – rekao je Marko Marić, BFC koorodinator iz NALED-a .

Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić naglasio je da će BFC omogućiti da se gradska uprava u potpunosti prilagodi potrebama privrede.

-Danas kada znamo da je RTB Bor dobio ozbiljnog strateškog partnera i kada mi kao grad radimo urbanu komasaciju i idemo ka otvaranju nove industrijske zone moramo stvoriti i ovaj deo koji se zove poslovni ambijent ali i odgovornost i obavezu lokalne samouprave da u narednih godinu dana postavi sebe na nivo jugoistočne Evrope da možemo biti konkurentni na tržištu i odgovoriti svakom izazovu koji dolazi od strane investitora –rekao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *