UHAPŠENA RADNICA OPŠTINE U KLADOVU ZBOG PREVARE

Zbog sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave policija u Kladovu uhapsila je radnicu opštine S. D. (46) iz Kladova.

-Sumnja se da je ona četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova dovela u zabludu tako što mu je obećala da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati objekat koji je on već sagradio na toj parceli. Za ove usluge, u više navrata, tražila je novac kako bi, navodno, od države otkupila zemljište, legalizovala objekat i platila geometra. Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba. Ona se tereti i da je od oštećenog takođe tražila novac kako bi mu pomogla u legalizaciji objekta koji je sagrađen na njegovom imanju – navodi se u policijskom saopštenju.

Policija saopštava i da se sumnja se da je ona na ovaj način, u periodu od 2010. do 2018. godine, muškarca oštetila za 8.300 evra.

 Osumnjičenoj koja je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, nakon saslušanja  na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca  sudija za prethodni postupak je odredio jednomesečni pritvor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *