USVOJEN IZVEŠTAJ O RADU GRADSKE UPRAVE ZA 2018. GODINU

Članovi Gradskog veća grada Bora usvojili su na današnjoj sednici predloge odluka o organizaciji Gradske uprave kao i o izmenama odluke o javnim raspravama.

-Ova odluka sadrži deset poglavlja i donosi se radi usklađivanja sa novim zakonom o lokalnoj samoupravi sa statutom grada jer se prethodna odluka odnosila na organizaciju rada Opštinske uprave. Ovom odlukom usklađujemo u celini rad Gradske uprave. Što se tiče sredstava, biće potrebno da se obezbedi budžetom za rad komunalne policije-rekla je Ljubinka Jelić, načelnica Gradske uprave.

Slobodan Badža, sekretar Gradske skupštine naglasio je da će se ubuduće javna rasprava sprovoditi prema propisima koje predviđa budžetski sistem.

Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju direktora DOO Biznis inkubator centra Anabele Stojanović koja je podnela ostavku kao i predlog rešenja o imenovanju v.d. direktora ove institucije gde je predložen Radoica Trailović.

Većnici su usvojili i izveštaj o radu Gradske uprave grada Bora za 2018. godinu.

-Tokom 2018 godine je Gradska uprava obavljala rad kroz osam odelenja. Trebalo bi da se u budućnosti radi na povećanju broja zaposlenih, podmlađivanju kadra i nastaviti sa aktivnostima na poboljšanju položaja zaposlenih naročito sa srednjom i nižom stručnom spremom pa i višom školom, i  sa modernizacijom uprave u svakom smislu, unapređivanju i daljem uvođenju elektronskog rada u Upravi. Trebalo bi da nastavimo sa legalizacijom softvera u Gradskoj upravi – kazala je načelnica Ljubinka Jelić.

Na sednici je usvojen i predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Bora, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Bora. Takođe su usvojeni i predlog zaključka o sprovođenju javne rasprave o nacrtu odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada za 2019. godinu.

-Nakon rebalansa, budžet treba da iznosi nešto više od tri milijarde dinara i ostvareno je uvećanje je 450 miliona dinara. U prvom kvartalu prihod je uvećan za 180 miliona dinara. Rebalansom smo predvideli sufinansiranje na sanaciji fasada na zgradama u Boru za šta je predviđeno 30 miliona dinara. Određene zone grada su u vrlo lošem stanju i naša je obaveza da to uredimo. Bitno je da moramo da nastavimo sa aktivnostima iz oblasti komunalnih delatnosti. Za sanaciju platoa na pijaci je predviđeno 14,4 miliona a za radove na izgradnji prihvatilišta za pse 19 miliona dinara. Subvencija za plaćanje uglja je 60 miliona dinara. Ove godine moramo raditi na B magistrali jer se pokazalo da sugrađani imaju prekid u snabdevanju toplotnom energijom i slab nivo dostavljanja usluga–rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

 Između ostalog, u okviru ovog predloga vodilo se računa i  oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, kao i za razvoj poljoprivrede i turizma, školstva, putne infrastrukture, postavljanje video nadzora u gradu Boru.

Dnevni red je dopunjen predlozima odluka o razrešenju i imenovanju članova Školskih odbora OŠ  „Petar Radovanović“ u Zlotu i OŠ Đura Jakšić u Krivelju, i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Vuk Karadžić“, koji su takođe usvojeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *