USVOJEN PREDLOG O SAGLASNOSTI ZA OTPIS DUGA PO USTUPLJENIM PRIHODIMA RTB

Gradsko veće grada Bora usvojilo je na današnjoj sednici predlog odluke o davanju saglasnosti za otpis duga po osnovu ustupljenih prihoda RTB Bor – Grupa RBB d.o.o. Bor i RTB Bor-Grupa TIR d.o.o. Bor.

-Na zahtev Ministarstva finansija odnosno Poreske uprave smo morali da uradimo ovu odluku. Smatramo da je ova odluka formalne prirode, kako bi oni mogli svoje procedure do kraja da završe,  jer je inače UPPR sporveden i realizovan do kraja –rekla je Ljubinka Jelić, načelnica Gradske uprave Bor.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je objasnio da je u oktobru prošle godine stigao zahtev Poreske uprave da se donese ovakva odluka.

-Dobili smo zahtev da se donese ova formalna odluka za otpis 90 odsto po UPPR-u i to smo na sednici danas i utvrdili-kazao je Milikić.

U obrazloženju odluke se navodi da se ona donosi se na osnovu zahteva za davanje saglasnosti Poreske uprave Filijale u Boru , Zaključka Vlade Republike Srbije  od 13. juna 2016. godine kojim se daje saglasnost za namirenje poverilaca u skladu sa  pravosnažno usvojenim UPPR-ima RTB Bor – Grupa RBB d.o.o. Bor i  RTB Bor – Grupa TIR d.o.o. Bor kojima se otpisuje 90% duga po osnovu ustupljenih prihoda i zapisnika o usaglašenom stanju od 22.10.2018. godine sa stanjem na 31.03.2016. godine, i to za RTB Bor- Grupa RBB d.o.o. Bor – na iznos od 824.868.532,40 dinara i  RTB Bor- Grupa TIR d.o.o. Bor – na iznos od 614.425.452,55 dinara.

Usvojeni su i predlozi rešenja o davanju u zakup lokalcije za postavljanje kioska u ulicama Moše Pijade kod Maksija i u ulici Kralja Petra I južno od Nove pošte.

Većnici su usvojili i predlog rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *