USVOJEN PROGRAM RAZVOJA TURIZMA

NEGOTIN – Odbornici Skupštine opštine Negotin, njih 41, na trećoj po redu sednici lokalnog parlamenta, usvojili su niz odluka i rešenja iz domena svog rada. Većinom glasova usvojena je odluka o izmeni odluke o javnim parkiralištima kojom bi ubuduće trebalo da bude regulisana prodaja polovnih automobila, bostana i kupusa na parking prostoru kod Zelene pijace, što do sada nije bio slučaj.

Odbornici su većinom glasova usvojili prošlogodišnje izveštaje o radu sa finansijskim poslovanjem Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Centra za socijalni rad i Turističke organizacije opštine Negotin, koje su obrazložili direktori ovih ustanova.

Usvojen je i program razvoja turizma opštine Negotin do 2026. godine, koji predstavlja „relevantan sektorski dokument čijom se primenom doprinosi realizaciji osnovnih razvojnih prioriteta i ciljeva lokalnog ekonomskog i ruralnog razvoja opštine Negotin”.

Odlukom odbornika početne cene licitacije godišnjeg zakupa tezgi na Zelenoj pijaci više su za pet odsto, i od 1. aprila do 31.marta naredne godine kretaće se, u zavisnosti od tezge, namene i vrste proizvoda, od 12.600 do 18.900 dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

Nove članove Školskog odbora dobile su osnovne škole „Vera Radosavljević“, „Momčilo Ranković“ u Rajcu, „12. septembar“, „Vuk Karadžić“, zatim Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ i „Negotinska gimnazija“.

Kako su na prošloj sednici imenovani predsednici, zamenici i članovi šes,t od 11 opštinskih komisija, na današnjoj je praktično ozvaničen rad preostalih pet komisija. Reč je o komisijama za omladinu, sport i fizičku kulturu, za odnose sa verskim zajednicama, za razvoj mesnih zajednica, za zaštitu životne sredine, kao i za saradnju sa susednim zemljama, međunarodnim asocijacijama lokalnih vlasti i radnicima na privremenom radu u inostranstvu.

Dimitrije Lungulović novi je odbornik Skupštine opštine Negotin sa liste „Demokratska stranka – prim dr Miomir Petković Moma“, nakon što je na kraju prošle sednice neopozivu ostavku na mesto odbornika podnela Dragana Dojsner.

S.M.J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *