VIŠE NOVCA ZA ŠKOLE I SOCIJALNU ZAŠTITU

U centru pažnje Opštinskih većnika na sednici koja je održana u sredu bilo je izvršenje budžeta u prvih devet meseci ove godine.

Na početku sednice razmatran je Nacrt plana zimskog održavanja u predstojećoj sezoni 2018-2019.

– Kada je o održavanju lokalnih puteva reč, posebnu pažnju posvetićemo čišćenju puta do Konjarnika. Za posetioce skijališta skraćuje se putovanje za oko 25 kilometara, važan je i za smeštajne kapacitete u potplaninskim selima, a rasteretila bi se polazna stanica skijališta na Jabučkom ravništu. Što se ostalih puteva tiče, kao i do sada podeljeni su u prioritete i bez obzira na količinu padavina, siguran sam da većih problema neće biti, kao što ih nije bilo ni prošle zime – kaže predsednik opštine Milan Đokić.

On je naglasio da  Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Knjaževac u periodu januar – septembar 2018. godine ohrabruje i da očekuje da izvršenje budžeta do kraja godine bude iznad 90% što malo koja opština u Srbiji ima.

– Uprkos tome što smo sve projektovane aktivnosti započeli ili priveli kraju, sledećim rebalansom budžeta opredelićemo sredstva za škole, za halu Kaplar, a povećaćemo i sredstva za socijalnu zaštitu, za jednokratnu pomoć našim ugroženim sugrađanima – rekao je Đokić.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i odluke o raspodeli sredstava po ranije raspisanim konkursima, kao i odluku o raspisivanju još jednog u oblasti poljoprivrede.

– Bez obzira na probleme pri otkupu voća ove godine, interesovanje za podizanje novih zasada i dalje je izuzetno. Blizu 150 zainteresovanih se javilo na konkurs za subvencije i svima su odobrena sredstva. Istovremeno, raspisan je još jedan konkurs za dodelu sredstava za podizanje zasada i on će biti otvoren do 15. novembra – dodao je Milan Đokić.

Na dnevnom redu sednice bio je i javni autobuski prevoz na području opštine, odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, kao i više zahteva pojedinaca za dodelu pomoći, odnosno naknade štete od ujeda pasa lutalica.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *