ZA DEVET MESECI SUFICIT 60 MILIONA DINARA

KLADOVO-Na 41. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojen Izveštaj o izvršenju  budžeta opštine Kladovo za period januar – septembar  tekuće godine. Budžetski prihodi iznose 428,8 miliona dinara i realizovani su sa 56 odsto od plana, dok su rashodi  368,8 milona dinara, odnosno  45,5 odsto od plana tako da je zabeležen suficit od 60 miliona dinara.

-Za razliku od drugih sredina mi smo se prilagodili sistemu racionalnog i domaćinskog poslovanja.Višak srestava usmerićemo ka rešavanju infrastrukturnih projekata koji će doprineti boljem životu svih građana u opštini Kladovo- naglasio je Radisav Čučulanović, predsednik te podunavske opštine.

Podršku većnika dobila je i Odluka o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu. Povećanja na prihodnoj strani opštinske kase nema  već se u okviru utvrđenih iznosa  sprovodi preraspodela kako bi se omogućilo nesmatano funkcionisanje korisnika budžeta do kraja godine.

– S obzirom da smo obezbedili 7 miliona evra za rekonstrukciju gradske bolnice moramo da završimo projektno-tehničku  dokumentaciju za tu i za druge investicije. Promena se odnosi na preusmeravanje novca sa ranije utvrđenih finansijskih pozicija, ali se na prihodnoj i rashodnoj strani ništa ne menja – dodao je Čučulanović
Članovi opštinskog veća  podržali su predlog Rešenja o imenovanju Davida Đurđevića dosadašnjeg vršioca dužnosti za direktora TOO Kladovo.

M.R.

Projekat “Tri stuba razvoja Kladova: turizam, mala privreda i poljoprivreda“ sufinansira Opština Kladovo – „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *