ZA INŽENJERSKU KOMORU SRBIJE PROSTOR OD 120 KVADRATA U BORU

Članovi Gradskog veća grada Bora usvojili su na današnjoj sednici  predlog rešenja o otuđenju poslovnog prostora u javnoj svojini grada. Ovim rešenjem se otuđuje Inženjerskoj komori Srbije poslovni prostor u stambeno poslovnoj zgradi neto korisne površine 120 m2 u naselju Novi gradski centar. Kako se navodi u rešenju, kupac je u obavezi da za objekat  plati kupoprodajnu cenu iznosu od  44.164,00 eura u roku i na način koji će biti utvrđeni Ugovorom o kupoprodaji zaključenim sa gradom Borom. Na javnom nadmetanju učestvovala je “Inženjerska komora Srbije“ kao jedini podnosilac prijave.

-Grad Bor je dobio inženjersku komoru pre godinu i po dana a u prethodnom periodu Zakonom koji definiše tu oblast raspisan je javni poziv , javila se inženjerksa komora i izlicitirali su objekat u Novom gradskom centru. Rudarski grad kakav je Bor zaslužuje da inženjeri  imaju svoje mesto gde će razmenjivati svoje ideje i iskustva i unapređivati rad rudnika i svih inženjerskih delatnosti kao i dalji razvoj grada-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Većnici su usvojili i predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju organizacija u oblasti sporta od posebnog značaja za grad Bor a odnosi se na ukidanje Ženskog košarkaškog kluba. U obrazloženju  se navodi da je razlog za donošenje ovakve odluke činjenica da u klubu  igrački kadar više ne postoji, samim tim niti treniraju, niti se takmiče, ne ostvaruju potrebne rezltate, a sve zbog loše finansijske situacije i  nagomilanih dugova prema Poreskoj Upravi usled čega im je i račun u blokadi.

-Jedna od odluka koja je usvojena na Veću je prestanak finansiranja sportskog kluba od opšteg interesa za grad, a to je Ženski košarkaški klub, koji je zbog problema unutar kluba i nefunkcionalnosti  izgubio upravu i prestao sa radom. Stvorena su velika dugovanja prema klubu . Klubovi koji nisu funkcionalni moraju d avrate sredstva u budžet grada Bora , pokrenut je postupak pred organima Republike Srbije da se ispitaju sve činjenice. Dobro je što su deca iz tog kluba prešla da treniraju u druge klubove tako da će ženska košarka nastaviti da funkcioniše – dodao je Milikić.

On je naglasio da se na godišnjme nivou iz budžeta grada za razvoj sporta izdvaja 60 miliona dinara za 53 sportska kluba.

-Svake godine donosimo odluku o klubovima od opšteg interesa grada. U sportu moramo uvesti malo više reda i odgovornosti. Velika sredstva se izdvajaju iz budžeta za sufinansiranje sportskih klubova i interes je da se sufinansiraju oni klubovi koji razvijaju omladinski sport, a oni koji posluju mimo zakona  svi postupci će biti predati tužilaštvu i policijskim organima da se ispitaju svi navodi po kojima i na koji način ti klubovi funkcionišu –dodao je Milikić.

Na sednici su usvojeni i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na Program o izmenama Programa  poslovanja Javnog preduzeća „ Zoološki vrt“ Bor za 2020. godinu, i o davanju saglasnosti na Program o izmenama  Programa  korišćenja subvencija tog javnog preduzeća. Usvojen je i predlog rešenja  o razrešenju člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Bor Slobodana Janoševića a na njegovo mesto je predložen Stefan Stuparević.

D.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *