ZA NOVO ZAPOŠLJAVANJE ČETIRI MILIONA DINARA

KLADOVO-Na 52. sednici Opštinskog veća jednoglasnu podršku dobio je Program Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Kladovo za 2018. godinu.Tim dokumentom definisani su prioriteti politike zapošljavanja na lokalu, prvenstveno lica  sa evidencije ispostave NSZ. Reč je o dva programa, stručna praksa i o programu zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Za te programe iz budžeta opštine Kladovo opredeljen je iznos od četiri miliona dinara.

– To je više novca nego u prethodnoj godini, jer želimo da rešimo status nezaposlenih lica mlađih od 30 godina i starijih od 50 godina, kojima je do odlaska u penziju ostalo još tri godine. Iako je u poslednjih godinu dana stopa nezaposlenosti u opštini Kladovo smanjena na oko 11 odsto, nismo zadovoljni i to je razlog što činimo velike napore da  setom konkretnih mera smanjimo  broj nezaposlenih lica sa evidencije kladovske Ispostave s obzirom da je to jedan od naših prioriteta – naglasio je  Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Jednoglasnu podršku većnika dobio je predlog Odluke o raspisivanju javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Kladovo  za 2018. godinu  za realizaciju programa  udruženja građana u iznosu od 6 miliona 650 hiljada dinara, kao i Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi  ostvarivanja javnog interesa u oblastii javnog informisanja  za ovu godinu. Za tu namenu opredeljeno je 5 miliona dinara. Podršku je dobio Plan i Program rada TOO Kladovo, kao i predlog odluke o nadoknadi za predsednike saveta mesnih zajednica u iznosu od 6.000 dinara mesečno.

M.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *