ZAHTEVI ZA OGREV DO 15.JULA

U Majdanpeku je i prošlog četvrtka održana sednica Opštinskog veća pripremna za sednicu Skupštune opštine koja je zakazana za 1.jul.

Na samom početku, usvojen je Nacrt rešenja o usvajanju  Izveštaja o poslovanju javnog preduzeća za stambene usluge Majdanpek za 2018.godinu, kao i Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o proširenim pravima kojom je do 15.jula produžen rok za podnošenje zahteva korisnika novčanih socijalnih pomoći i vojnih i porodičnih invalida iz opštine Majdanpek, za ostvarivanje prava na nabavku pet metara ogrevnog drveta.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Izmenu odluke o manifestacijama od značaja za opštinu Majdanpek na predlog Centra za kulturu Majdanpek da se umesto Festivala folklora „Orfeo“ organizuje „Majdanfest“ i dopunu, na predlog koji je stigao iz Turističke organizacije Opštine Majdanpek, da se na spisak manifestacija uvrsti i Međunarodni turnir u varaličarenju „Miša gvozdeni“, koji će biti organizovan u decembru.

Svojom Odlukom članovi opštinske vlade dali su saglasnost da se Sportskom savezu opštine dodele na upravljanje i korišćenje sportska hala i bazen na 10 godina u zakup bez naknade.Kako se čulo, tamo treba da se uposle tehnička lica koja bi radila na održavanju, zatim, higijeničari i drugi, kako bi objekti bili u funkciji razvoja sporta, a zanimljivo je da će svi zaposleni u SSO Majdanpek preći u halu, a osloboditi svoje sadašnje prostorije.

Na ovoj sednici Opštinskog veća Majdanpek usvojen je i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za kategorizaciju sportskih organizacija, predlog Odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Majdanpek , kao i Izveštaj o realizaciji subvencija iz budžeta opštine u 2018. godini.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *