ZAJEČAR, KNJAŽEVAC I BOLJEVAC-UDRUŽENO PROTIV “BELE KUGE“

U Gradskoj upravi u Zaječaru juče je potpisan Sporazum o zajedničkom učestvovanju na javni poziv iz oblasti primene i finansiranja mera populacione politike. Grad Zaječar i opštine Knjaževac i Boljevac zajednički će aplicirati za dobijanje 75 miliona dinara bespovratnih sredstava kako bi u narednom periodu podstakli rađanje dece,  ali i zaustavili trend odliva stanovništva.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara istakao je da je budućnost grada na čijem je čelu, ali i čitavog regiona na mladima. Zato je, smatra on, strateški važno sve snage usmeriti na njihovoj edukaciji, obrazovanju, zapošljavanju i stvaranju znatno boljih uslova za život i formiranje porodice.

-Trend odliva stanovništva iz Zaječara traje decenijama, ali je u poslednje vreme sve intezivniji. Zaječar dnevno gubi dva stanovnika. Uz mere podsticaja rađanja, potrebno je pokrenuti i niz drugih mera, kao što je neophodno da pokrenemo privredu i obezbedimo investicije kako bismo otvorili znatno veći broj radnih mesta, da vratimo, pre svega, mlade ljude koji su otišli, ali i da obezbedimo posao za one koji još uvek ovde vide svoju budućnost-kaže Ničić.

Ceo tekst na: bor-sve.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *