ZAŠTITA OD POPLAVA

Sve obilnije padavine, kojima smo svedoci tokom poslednjih godina, na području Boljevca često izazivaju klizišta i porast bujičnih potoka, koji ugrožavaju imovinu i poljoprivredno zemljište.

Da bi se sprečile posledice izlivanja ovih vodotokova, lokalna samouprava je tokom ovog leta,  uz finansijsku podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, pokrenula radove na sanaciji najugroženijh lokacija.  Jedna od njih je priobalje Osnićke reke, koja protiče kroz selo Osnić i još dva njegova zaseoka. Radi se na sanaciji korita u dužini od sedam kilometara, a vrednost investicije iznosi 100 miliona dinara.

– Zahvaljujući razumevanju meštana ovih mesnih zajednica, vrlo brzo smo uspeli da rešimo imovinsko pravne odnose i aplicirali za dodelu sredstava kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima po programu za prošlu godinu. Radovi su u toku, tako da će korito reke biti adekvatno sanirano sa izgrađenim utvrdama, koje će sprečiti bujice i zaštititi poljoprivredno zemljište i pojedine nekategorisane puteve, koje koriste meštani- ističe Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Osim na Osnićkoj reci, ovog leta je i u selu Valakonje izgrađen most preko lokalnog potoka, koji povezuje više zaselaka sa centrom sela.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *