ZLATNIK ZA MALU NAĐU

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić sa saradnicima obišao je Marijanu Stojanović iz Tekije, majku male Nađe prvorođene bebe  u kladovskom porodilištu u 2021. godini. Devojčica koju je  je majka na svet donela 6. janura na Badnji  u 9 sati i 8 minuta teška je tri kilograma, dugačka je  52 centimetra i prvo je dete u porodici Stojanović. Srećna majka rekla je da se ona i beba osećaju dobro, zahvalila se lekarima i babicama koji su brinuli o njima u porodilištu ZC „Kladovo“ i bila je vidno uzbuđena zbog pažnje lokalne samouprave.

-To je za mene prijatno iznenađenje koje iskreno nisam očekivala,predstavnici opštine zaista su me obradovali i hvala im na tome-poručila je dvadesetdevetogodišnja majka prvorođene bebe u 2021. godini u opštini Kladovo.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera prvorođenu bebu u Novoj godini po tradiciji  predsednik opštine Kladovo darivao je prigodnim poklonima  Uz čestitke povodom lepog početka godine Nikolić je radosnoj majci uručio zlatnik i bebi opremu poklone kojim lokalna samouprava nagrađuje prvorođene bebe.

– To je najepša aktivnost na početku kalendarske godine,raduje me da su beba i majka dobro i iskreno se nadam da će Nađa uskoro dobiti brata ili sestru.Porodica Stojanović nedavno se doselila iz Majdanpeka u opštinu Kladovo sa prebivalištem u Tekiji i obradovala nas je prinovom. Opština Kladovo na ime jednokratne novčane pomoći
roditeljima novorođene dece isplaćuje po 40.000 dinara. Za svako treće dete taj iznos je stotinu hiljada dinara- istakao je Nikolić.

U 2020.godini  u Kladovskom porodilištu rođeno  je 85 beba, 51 devojčica i 34 dečaka. To je 16 mališana manje nego u 2019. godini kada su majke na svet donele 101 bebu-navela je  dr Kristina Petrović, specijalista ginekologije i akušerstva i dodala da je u prethodnoj godini bilo manje porođaja od proseka u poslenjih nekoliko godina.

– U 2020. godini dominirale su devojčice jer je rođeno manje dečaka,očekujemo da se taj odnos u ovoj godini promeni s obzirom da bi i broj porođaja mogao biti veći-zaključila je dr Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *