ZAVRŠEN FESTIVAL PRVA HARMONIKA SOKOBANJA

Ovogodišnji, 53. Međunarodni festival Prva harmonika Sokobanja 2015. održan je ovog vikenda. Miloš Teofilović, iz Vrčina, poneo je laskavu titulu Prva harmonika Sokobanje i osvojio nagradu vitrtualu harmoniku Dalape, darodavca OTK Sokobanja pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja, koju mu je uručila Snežana radovanović, predsednica SO Sokobanja.

Festival je trajao tri dana, a pratilo ga je nekoliko desetina hiljada gledalaca. Prve večeri festival je svečano otvoren nastupom prošlogodišnjeg pobednika Vladimira Markovića, iz Niša, i nastupom Fjuel benda na čelu sa virtuozom na harmonici Goranom Jeknićem. Drugog dana predstavili su se takmičari u mlađim kategorjama: petlići, pioniri, stariji pioniri i mladji juniori, a koncert je održala Marina Tadić. Poslednjeg dana festivala nastupili su takmičari starijih kategorija: juniori, seniori i dueti, a koncert je održao Bane Mojićević.

Takmičarski deo održan je u kongresnoj sali hotela Moravica u prepodnevnim satima, gde je tročlani žiri u sastavu Dragiša Milanović, Goran Jeknić i Radovan Marić ocenjivao takmičare.  Učesnici su se publici predstavili u pratnji orkestra Aleksandra Živanovića, iz Slanaca, kod Beograda, pobednika Prve harmonike Sokobanja 2013. u večernjim časovima u centru Sokobanje.

Prva mesta po kategorijama osvojili su: Mladen Milićević, iz Vinče, u kategoriji juniora, Dušan Komnenović i Miloš Teofilović, iz Vrčina, u kategoriji dueta, u kategoriji mlađih juniora prvo mesto osvojio je Boris Milić, iz Grdelice, u kategoriji starijih pionira Nemanja Đaković, iz Brčkog, najbolji pionir bio je Aleksandar Ranković, iz Topole, dok je među petlićima najbolji bio Veljko Jovanović, iz Svilajnca.

Organizator 53. Međunarodnog festivala Prva harmonika Sokobanja 2015. je Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja. Pokrovitelj Festivala je opština Sokobanja.

One comment on “ZAVRŠEN FESTIVAL PRVA HARMONIKA SOKOBANJA

  1. […] o ovom festivalu možete pročitati OVDE Follow Komentari komentari 2015-08-26 Grocka Info (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *