U POŽARU NA VILJUŠKARU NEMA POVREĐENIH

U jami rudnika Čukaru Peki jutros oko 8 časova, između dve smene, dok svi zaposleni u prvoj smeni još uvek nisu stigli na svoja radna mesta, izbio je požar na viljuškaru, saopštila je kompanija Serbia Zijin Mining.

-Hitrom reakcijom nekoliko rudara, koji su u tom momentu bili u blizini, požar je lokalizovan i ugašen i niko nije povređen. U momentu izbijanja požara, vozilo je bilo parkirano i u njemu nije bilo radnika, pa se pretpostavlja da je vatra izbila zbog kvara na instalaciji mašine. Četvorica rudara koja su bila u blizini hodnika iz kojeg je izlazio dim, upućena su u borsku bolnicu radi rutinskog kontrolnog pregleda i oni nemaju nikakve simptome. Proizvodnja je nakon kratkog zastoja i provetravanja rudarskih prostorija, nesmetano nastavljena. Rudarski inspektor je na terenu i svi detalji ovog akcidenta biće poznati nakon sprovedene istrage-ističe se u saopštenju kompanije Serbia Zijin Mining.

Kompanija pohvaljuje sve zaposlene koji su brzom reakcijom pomogli gašenje požara.

One comment on “U POŽARU NA VILJUŠKARU NEMA POVREĐENIH

  1. Bor Boranin kaže:

    EKSPLOZIJA I POŽARI, E PA ŠTA?

    Šta je ovo s nama? Za desetak dana desile se na desetinu požara i eksplozija u kojima ima povređenih i nastradalih. Da li rade neobučeni ljudi, nedisciplina i ne održavanja agregata, dimnjaka i briga o gorivima i eksplozivima. Nadležni iz MUP-a, odgovorni u fabrikama i pogonima mora da pooštre kontrolu i obuku zapošljenih. Očekuje se da preduzme mere neumorni predsednik, izgleda zaboravio na ovu problematiku koja košta i odnosi ljudske živote i stradanja životinje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *