RUDNIK “ČUKARU PEKI” NA PRAVOM PUTU ZELENOG RAZVOJA

Direktor zaječarskog ogranka Elektrodistribucije Srbije Nenad Nikolić sa saradnicima bio je u jednodnevnoj poseti kompaniji Srbija Ziđin Majning. Na sastanku se govorilo o postojećoj i planovima izgradnje buduće elektroenergetske infrastrukture, stanju elektroenergetskog sistema u rudniku Čukaru Peki, kao i snabdevanju električnom energijom u prvom srpskom zelenom rudniku tokom zime.

Kako je istakao zamenik menadžera u elektromašinskoj službi kompanije Srbija Ziđin Majning, Drago Andrijević, stabilno snabdevanje električnom energijom je izuzetno važno za rad rudnika Čukaru Peki. Prema njegovim rečima bez obzira na snežne padavine, hladnije vremenske uslove i nisku temperaturu, na području rudnika od početka godine nisu zabeleženi značajniji problemi, koji bi prouzrokovali kvarove i prekide u snabdevanju električnom energijom.

Direktor zaječarske Elektrodistribucije – glavnog distributera električne energije za područje istočne Srbije, Nenad Nikolić, koji je sa saradnicima obišao glavni koordinacioni centar, pogon flotacije i elektromašinskog održavanja naglasio je da je elektroenergetski sistem u rudniku Čukaru Peki stabilan zahvaljujući potpuno novoj opremi i ozbiljnim ulaganjima kompanije u najmodernija tehnološkološka rešenja prilikom izgradnje rudnika.

„Srbija Ziđin Majning je jedan od najvažnijih privrednih subjekata na području Bora i istočne Srbije. Vrlo smo zadovoljni dosadašnjim postignućima na polju rudarstva, idejom da se u rudarskom procesu primene najsavremenije metode i izgradi zeleni rudnik, ali i celokupnom organizacijom posla i bezbednošću, koja je ovde na zaista visokom nivou i koja je i za nas u Elektrodistribuciji Srbije izuzetno važna. Smatramo da će rudnik Čukaru Peki na pravom putu svog zelenog razvoja i da će celokupan elektroenergetski sistem biti značajno i dodatno unapređen izgradnjom solarnih postrojenja i korišćenjem obnovljivih izvora energije u budućnosti“, rekao je Nenad Nikolić direktor zaječarskog ogranka Elektrodistribucije Srbije.

Kako je istaknuto na sastanku uz smanjenje potrošnje i troškova kupovine električne energije, izgradnja solarnih postrojenja i upotreba zelene energije doprineće očuvanju prirode i omogućiće život i rad u čistijoj i zdravijoj životnoj sredini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *