REKONSTRUKCIJA VODOVODA U KNJAŽEVCU

U Javnom komunalnom preduzeću ”Standard” predstavljen projekat sveobuhvatne rekonstrukcije vodovoda, vredan tri miliona i 450 hiljada evra.

Sredstva su obezbeđena kroz Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine, koji se realizuje uz finansijsku podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, preko nemačke razvojne banke KFW, a u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

– Povećanje pouzdanosti vodosnabdevanja, efikasno praćenje stanja, smanjenje gubitaka i nesmetano i održivo snabdevanje vodom građana Knjaževca, biće omogućeni realizacijom projekta sveobuhvatne rekonstrukcije vodovoda – kazao je novinarima Bratislav Milijić, tehnički rukovodilac ”Standarda”.

On je naglasio da je planirana  zamena glavnog cevovoda od izvorišta Sinji vir do Rgošta, čime će se rešiti problem kvarova.

– Planiramo i rekonstrukciju vodovodne mreže u centru Knjaževca, uključujući i zamenu starih cementno – azbestnih cevi. Biće izvršena digitalizacija nadzora i upravljanja celokupnim vodovodnim sistemom, uvođenjem specijalnog softvera i operativnog sistema SKADA, kao i uspostavljanje novih zona vodenog pritiska, takozvanih mernih zona po celom gradu.  Realizacijom ovih investicija sistemski će se rešiti problem kvarova, koji su se dešavali zbog zastarelosti glavnog cevovoda, povećaće se pouzdanost vodosnabdevanja u sušnim periodima, omogućiti efikasno praćenje stanja na terenu, kao i smanjenje gubitaka vode na mreži, što će u dužem vremenskom periodu obezbediti nesmetano i održivo vodosnabdevanje građana zdravom pijaćom vodom – istakao je Milijić.

Knjaževački vodovod je ove godine, iz sredstava osnivača – Opštine Knjaževac već ugovorio preko osam i po miliona dinara za rekonstrukciju 1.115 metara vodovodne mreže, rečeno je na konferenciji za štampu u JKP ”Standard”.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *