U SPECIJALNOJ BOLNICI “SOKOBANJA” 24 NOVIH RADNIKA

Specijalna bolnica “Sokobanja” specijalizovana za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih bolesti, godišnje zbrine više od 10 000 pacijenata iz gotovo svih delova Srbije i inostranstva.  Pozitivno poslovanje Specijalne bonice je na zavidnom nivou, ostvaren je suficit, a to su prepoznali  Vlada Republike Srbije i Ministarstvo zdravlja koji su odobrili  zapošljavanje novog kadra u ovoj ustanovi.

-Specijalna bolnica je likvidna a dobro poslovanje nam omogućuje da redovno isplaćujemo zarade zaposlenima, dežurstva, pripravnost, prekovremeni rad, jubilarne nagrade, otpremnine za penziju, a pored toga, redovno smo izmirivali i sve obaveze prema dobavljačima. Zaposlićemo još 24 radnika na neodređeno vreme, od kojih smo već uposlili sedam nemedicinskih radnika a u toku je konkurs za prijem dva lekara, deset medicinskih sestara i pet fizioterapeuta. Ovom prilikom se  zahvaljujem Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja jer su prepoznali značaj naše ustanove i pružaju podršku kako bi bolnica što bolje funkcionisala – kazala je Vesna Milanović, direktorka Specijalne bolnice „Sokobanja“.

Ove godine zabeležen je veći broj pacijenata u bolnici, nego u ranijem periodu a posetioci dolaze sa uputima preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, PIO fonda, vojni osiguranici,preko radnih organizacija i oni koji žele sami da plate boravak u ovoj ustanovi.

 – Od Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja, dobili smo i sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom, u toku je javna nabavka, i ono će uskoro stići u našu ustanovu. Takođe nam je od Ministarstva zdravlja odobreno 2,5 miliona dinara za rekonstrukciju  dečijeg odelenja, a u toku je i procedura za dobijanje sredstva u visini od 15,5 miliona dinara, što su naša neutrošena sredstva iz 2017. godine, koja ćemo iskoristiti za nabavku medicinskih aparata i na investiciono održavanje – dodala je Vesna Milanović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *