O IZMENAMA U PROGRAMIMA RADA

Prošlonedeljna deseta sednica Skupštine opštine Majdanpek, po odsustvu opozicionih odbornika, ali i diskusije, podsetila je na prethodnu, održanu mesec dana ranije. Njen najveći deo odnosio se na razmatranje izmenjenih i dopunjenih programa poslovanja javno komunalnih preduzeća “Majdanpek”, “Donji Milanovac” i JP za stambena pitanja za ovu godinu.

Pored tih dokumenata, usvojena je Odluka o proširenim pravima u oblasti socijalne zaštite, prema kojoj se, u skladu sa novim zakonskim rešenjima, obaveze troškova boravka dece iz socijalno ugroženih porodica i sa smetnjama u razvoju u predškolskim ustanovama, sa lokalne samouprave prenose na Republiku.

Ovom prilikom, odbornici su se, pozitivno izjasnili i o Nacrtu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije i dali saglasnost za izmenu Statuta Centra za kulturu Majdanpek kojom je broj članova sa devet smanjen na sedam.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja razrešen je dosadašnji i imenovan novi upravni odbor Centra za kulturu Majdanpek, a više školskih, upravnih i nadzornih odbora dobilo je nove članove. Na mesto vd direktora Javnog preduzeća za stambena pitanja postavljen Gradimir Đurić, a za vd direktora Muzeja u Majdanpeku Jugoslav Maksimović.

Samo zasedanje počelo je minutom ćutanja za preminulu Ljubinku Marković, nekadašnju predsednicu IO SO Majdanpek.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Majdanpek. „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *