U BORU SVE SPREMNO ZA VAKCINACIJU

Punkt za imunizaciju u Klubu za stara lica u ulici Penzionerska br 1 je potpuno opremljen neohodnom medicinskom aparaturom i sve je spremno za početak vakcinacije. Po rečima dr Vesne Radosavljević, očekuje se da pristigne uputstvo za kinesku vakcinu i prve doze te vakcine, nakon čega se kreće sa imunizacijom.

-Nadamo se da će od sutra ili prekosutra da krene vakcinacija. Čekamo i kontigent za Fajzerovu vakcinu, naručili smo 40 doza, čekamo i  rusku vakcinu Sputnjik. Svi građani koji žele da prime vakcinu, po nalogu ministarstva mogu da se prijave preko portala E – uprava i da odrede koju će vakcinu da prime. Mi smo upisivali zainteresovane građane koji žele da se vakcinišu u epidemiološkoj službi, i kod izabranog lekara i svi koji su se prijavili biće pozivani na imunizaciju – kaže dr Radosavljević.

Punkt za imunizaciju obišao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

– Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije koja je pokazala da brine o svojim građanima. Pozivamo sve sugrađane da iskoriste mogućnost i da se vakcinišu i da steknemo opšti imunitet i pobedimo koronu. U narednom periodu ćemo preko Štaba za vanredne situacije, pored toga što je Dom zdravlja omogućio broj telefona za prijave, za one ljude koji ne koriste interenet, mi ćemo obezbediti i prevoz za meštane sela kako bi bili u mogućnosti da dođu i da se vakcinišu -istakao je Milikić.

Građani će biti vakcinisani prema prioritetima koje utvrđuje Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Fajzerovu vakcinu već su primili zdravstveni radnici u kovid sistemu i korisnici Doma za stare “Vila Katarina” u Boru koji su izrazili želju za vakcinacijom. Broj telefona Doma zdravlja putem kojeg građani takođe mogu da se prijave za vakcinaciju je 030/432-777, lokal 700.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *