ODRŽANA SEDNICA GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Članovi gradskog Štaba za vanredne situacije na današnjoj sednici sagledali su stanje ugroženosti od poplava, nakon čega je zaključeno da na teritoriji grada Bora nema problema jer se prethodnih godina dosta radilo na uređivanju vodotokova drugog reda.

 -Organizovano i planski smo realizovali veliki broj radova u prethodnom periodu na uređivanju vodotokova drugog reda kako ne bi došlo do plavljenja privatnih i javnih površina. I ove godine su predviđena finansijska sredstva da se prošire radovi na održavanju vodotokova-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na sednici je naglašeno da će se od Republičkog štaba za vanredne situacije zatražiti pojačanje rada EPS-a na održavanju mreže i JP „Putevi Srbije“ na održavanju regionalnih puteva drugog i trećeg reda.

– Jedan od problema sa kojim se susreću naši sugrađani je napajanje električnom energijom,  što nije u ingerenciji grada Bora već JP Elektroprivrede Srbije, i obratili smo se Republičkom štabu da reaguje i izvrši pritisak na EPS  kako se ne bi više dešavalo da dolazi do nestanka električne energije i po nekoliko dana. Svake godine grad Bor učestvuje u aktivnostima i pomaže rad EPS-a ali rešenje je da se direktno investira u uređenje mreže kako više ne bismo dolazili u takve situacije – dodao je Milikić.

Epidemiloška situacija na teritoriji grada Bora je i dalje nestabilna.  Na današnji dan broj novoobolelih od virusa korona je 18, dok se 13 osoba oporavilo, a ukupno je na teritoriji grada Bora 377 aktivnih slučajeva.

-Od 20.do 26. marta imali smo porast broja obolelih od korona virusa, a poslednjih dana je nešto bolja situacija po tom pitanju. Jeda od razloga je što su Borani pokazali da su odgovorni i da brinu o svom i zdravlju svojih najbližih, a takođe i činjenica da imamo nešto manje od  15.000 vakcinisanih građana, što je trećina stanovništva. Apelujem na građane da i dalje poštuju mere i da se prijave za vakcinaciju-dodao je Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *