PROTEST U BORU

Ispred zgrade Gradske uprave grada Bora okupilo se danas oko 200 ljudi koji su protestvovali protiv aerozagađenja tražeći i da se što hitnije krene u rešavanje problema sa kojima se susreću meštani okolnih sela kada je reč o rudarenju na tim prostorima.

-Skupili smo se da podsetimo gradsku vlast da za rešavanje problema što je bilo najavljeno, nema pomaka. Meštani Slatine upućuju zahteve i državnim institucijama i Gradskoj upravi da nateraju Kineze da poštuju zakone Republike Srbije. Kinezi ne poštuju Zakon o zaštiti životne sredine a to dokazuje studija Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”  koja do sada nije bila predočena javnosti. Trebalo bi da se ta studija prezentuje svim meštanima Bora  i okolnih sela. Ne poštuju se zakoni o eksproprijaciji, o poljoprivrednom zemljištu-kazao je Miodrag Živković meštanin Slatine.

Miroslav Karabašević, predsednik MZ “Brezonik” je naglasio da se od februara govori o tome da Brezonik polako postaje jedno od najzagađenijih naselja.

-Moramo da se uzmemo u pamet, nemamo više čist vazduh, zemljište a i ovo malo vode uskoro neće biti – kazao je Karabašević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *