UDRUŽENA OPOZICIJA BORA: JAVNI SEKTOR U KATASTROFALNOJ SITUACIJI

Pred sam kraj mandata lokalna vlast SNS-SPS povlači poteze kojima pokazuje sav neuspeh u vođenju grada Bora prethodnih 12 godina, saopštili su iz Udružene opozicije Bora-Ujedinjeni za Bor.

-Ostavlja javni sektor u katastrofalnoj situaciji sa gubicima koji iznose više milijardi dinara. Narod je oguglao na probleme JKP Toplana koja zbog nekvalitetnog a skupog, partijski nabavljenog uglja, otežano greje grad. Kvalitet grejanja u mnogim zgradama je loš. Ova grejna sezona će, uz subvencije i kredite, koštati dvostruko više od prethodnih. Možda i milijardu i pet stotina miliona dinara! Sa novim kreditom Toplana će preko JKP za stambene usluge ugalj za ovu grejnu sezonu plaćati do sredine 2023. godine! Kako će se obezbediti grejna sezona 2022/23 nikoga iz aktuelne vlasti ne interesuje. Stanje u JKP Vodovod i 3. oktobar je što se opremljenosti za delatnosti koje objavljaju daleko od dobrog. Radnici se na mišiće bore sa rešavanjem problema. A možda vlast to namerno radi u skladu sa njenim planskim aktivnostima da rešavanje nagomilanih problema, koje je sama proizvela, ide preko tzv. Javno-privatnog partnerstva. Zato se oni ne brinu za stanje u javnim preduzećima. Po principu što gore stanje u preduzeću, lakše će opravdati ulazak „investitora“ u partnerstvo sa gradom. Vlast na svaki način želi da budućoj vlasti ostavi što težu finansijsku situaciju u javnom sektoru-navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da je za sutrašnju sednicu Skupštine grada Bora, odbornik Dragan Marković  kao šef odborničke grupe predložio dopunu dnevnog reda sa četiri tačke.

-Upoznavanje građana sa Studijom Batuta je bolna informacija koju Borani moraju saznati. Vlast iz samo njima poznatih razloga izbegava da se o njoj priča.
Razmatranje nagomilanih ekoloških i imovinskopravnih problema, i predlozi za njihovo rešavanje, kako u gradu tako i u seoskim mesnim zajednicama, suteme koje vlast izbegava da reši ili bar pomogne u rešavanju. Odgovorna lokalna, uz državnu vlast, moraju biti uz narod. Grad Bor vode iste političke stranke, uz manje izmene, više od decenije. Svi pokazatelji govore da grad nije imao goru vlast. Neodgovornost i bahatost se vidi na svakom koraku. Obećavamo građanima Bora da ćemo kao vlast odgovornost staviti na prvo mesto. Iz tog razloga ćemo tražiti da svaki potpisani ugovor izađe na videlo da bi se Borani upoznali sa svim štetnim posledicama i načinima kako su narodne pare otuđene! Pojedinci moraju odgovarati za svoje nezakonite radnje kojima su oštetili budžet grada Bora i javna preduzeća! – dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *