SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BORA PREKINUTA ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA

Sednica Skupštine grada Bora prekinuta je danas zbog nedostatka kvoruma kod četvrte tačke dnevnog reda: predlog odluke o kretanju teretnih vozila na teritoriji grada Bora.

Pre toga, na početku sednice u bioskopu “Zvezda” na vratima se pojavilo oko 15-ak meštana borskihs ela i aktivisti udruženja koje su najavile učešće na lokalnim izborima.

-Došli smo da podržimo predlog da se u dnevni red uvrste i problemi meštana okolnih sela. Pominje se da ćemo biti drugi u Evropi po proizvodnji bakra, pa nećemo mi biti nego Kinezi.  Ne poštujus e zakoni, Kinezi jednostavno žele da preurede zakon u našoj državi. Nama je uzurpirana imovina pod eksproprijacijom, ne znamo šta će se desiti sa nama-kazao je kazao je Miodrag Živković, meštanin Slatine.

Na dnevnom redu za današnju sednicu bilo je 30 odluka. Odbornici SNS-SPS nisu prihvatili predlog opozicije da se u dnevni red uvrste i: razmatranje zahteva radne grupe MZ  Slatina u vezi nagomilanih problema nastalih usled rudarskih aktivnosti, upoznavanje građana Bora sa studijom „Batuta“ radi ostvarivanja javnog interesa u cilju unapređenja uslova života građana na tertiroiji grada Bora, upoznavanje građana mesnih zajednica Metovnica, Brestovac, Donja Bela Reka i Luka sa planskim dokumentima o trenutnim i budućim rudarskim aktivnostima, kao i Izveštaj o rešavanju problema građana Krivelja, Oštrelja, Bučja, Brezonika i MZ Sever nastalih usled višedecenijske eksploatacije mineralnih sirovina.

Usvojen je predlog da se za člana Gradskog veća izabere Marko Nikolić.

Jednoglasno je usvojen  predlog odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova gradske izborne komisije grada Bora u stalnom sastavu.

-Gradska izborna komisija je ozbiljna stavr za ovaj grad i izbore koji će se održati 3. aprila. Duboko verujem i nadam se da će Gradska izborna komisija i svi ljudi koji će tamo biti  učiniti sve da izbori u gradu Boru prođu u najboljem redu.  Tražim od svih učesnika na izborima da sve protekne u demokratskoj atmosferi, ako bude drugačije, neće biti izbora. Narodna volja 3.aprila mora da bude jasna -rekao je Miki Janošević, odbornik.

Dragan Marković, odbornik je kazao da je na članovima Gradske izborne komisije velika odgovornost.

-Ne sme biti krađe, džipova bez tablica, prećutkivanja, ne sme prećutati izborna komisija, ako se dešavaju nezakonitosti-kazao je Marković.

 Odbornik Predrag Balašević je kazao da izborna komisija na referendumu nije bila na visini zadatka, ali i izrazi nadu da će svoj posao na lokalnim izborima 3.aprila odraditi kako treba.

Ljubinka Jelić, načelnica Gradske uprave, je podsetila prisutne da je nedavno usvojen  novi zakon o lokalnim izborima i da je preciziran sastav kako opštinskih, tako i gradskih izbornih komisija.

-Tendencija je bila zakonodavca da se svim odborničkim grupama izađe u susret, jer ako pogledate kako je dat sastav samih izbornih komisija onda iz toga to zaista tako i proizilazi. Nijedna odbornička grupa bez obzira na to koliko ima odbornika ne može imati više od polovine članova izborne komisije a sve odborničke grupe koje su zastupljene u našoj skupštini su dobile odgovarajući broj članova i zamenika članova izborne komisije-kazala je Jelićeva.

Usvojen je i Predlog odluke o prestanku mandata odborniku Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *