O RADU JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA

Prva sednica Opštinskog veća u Majdanpeku, u ovom mandatu, održana u utorak, 21.juna, protekla je u znaku priprema za već zakazanu sednicu opštinskog parlamenta. Na dnevnom redu našlo se više pitanja iz delokruga rada opštinske vlade, pa i rešenje o obrazovanju Komisije za planove, te odluka vezano za radno pravni status izabranih i postavljenih lica, kao i odluka o primanjima odbornika koja će sada iznositi 10 hiljada dinara. Prihvaćen je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština tokom prvog kvartala.

JP “Vodovod” Majdanpek dobilo je saglasnost na izmenu programa poslovanja. JKP”Majdanpek” dobilo je saglasnost za izmenu programa korišćenja subvencija iz budžeta opštine, ali i za izmenu programa poslovanja u ovoj godini. Čulo se da se blagovremeno preduzimaju mere za obezbeđenje energenata za predstojeću grejnu sezonu zbog drastičnog poskupljenja i da se tome pristupilo kako bi se izbegla nova poskupljenja i eventualne nestašice.
Prva sednica Opštinskog veća bila je prilika i da se utvrdi Nacrt odluke o završnom budžetu opštine za prošlu godinu prema kojem je, kako je to istakla Gordana Nikolić, iz Odeljenja za finansije, budžet i trezor, u ovu godinu preneto 73 miliona dinara. Uz tri rebalansa, jedna od karakteristika budžeta je realno planiranje o čemu svedoči ostvarenje od  97, odnosno 92 odsto, kada je reč o prihodima i rashodima.
Prihvaćen je i par odluka vezano za Javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji opštine. Saglasnost je data i na programe rada javnih ustanova čiji je osnivač opština za ovu, a usvojeni su i izveštaji o njihovom radu u prošloj godini. Utvrđen je i predlog  o dopunama rešenja vezano za finansiranje manifestacija, kao i predlog odluke o sufinansiranju projekata proizvodnje medijskih sadržaja.
Usvojen je i zaključak o odobravanju finansijske pomoći Opštoj bolnici u Majdanpeku za angažovanje lekara specijalista iz Kliničkog centra Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *