STEVAN ĐORĐEVIĆ NAJBRŽI DO ČASNOG KRSTA

Stevan Đorđević (43) profesionalni ronilac iz Kladova pobednik je 22. Bogojavljenske trke za Časni krst održane u gradu na Dunavu. Šestorostruki pobednik bio najbrži u konkurenciji 22 odvažna plivača koliko se nadmetalo na stazi dugoj 33 metra i osvojio je zlatni krst i novčanu nagradu u iznosu od 15.000 dinara. Drugo mesto zauzeo je osnovac Vuk Živanić (12) najmlađi učesnik Bogojavljenske trke na Dunavu dok je treći bio srednjoškolac Borivoje Jovanović (17).

Među hrabrim plivačima bila je i Svetlana Vuković (56) sa 20 učešća rekorderka plivanja koje predstavlja deo srpske tradicije.

Učesnike viteškog nadmetanja sa Dunavskog keja na januarskih plus 15 stepeni bodrilo je oko 2000 Kladovčana. Plivanju su prethodili Sveta liturgija u crkvi Sveti Đorđe, osvećenje dunavske vode i litija gradskim ulicama. Pokrovitelj takmičenja lokalna samouprava, sa 10.000 dinara nagradila je drugog, sa 5000 dinara trećeg takmičara, jedina dama Svetlana Vuković nagrađena je sa 10.000 dinara, dok je zlatara “Auro” po tradiciji najuspešnijim takmičarima donirala medalje sa krstom i blagoslovom sveštenstva kladovske eparhije. Priznanja plivačima uručio je Bojan Božanović zamenik predsednika opštine Kladovo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *