(FOTO)„SERBIA ZIJIN MINING“ DONIRALA PO STO HILJADA DINARA SEOSKIM KULTURNO – UMETNIČKIM DRUŠTVIMA

Kompanija „Serbia ZiJin Mining“ još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja podržava razvoj lokalne zajednice, ovoga puta donacijom za seoska kulturno umetnička društva.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave i Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“,  u Gradskoj kući potpisan je ugovor na osnovu kojeg će jedanaest kulturno umetničkih društava dobiti novčana sredstva u visini od sto hiljada dinara.

U ime lokalne samouprave, kompaniji „Serbia ZiJin Mining“, zahvalio se Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

„Kulturno umetnička društva dobila su donaciju za rad u ovoj godini, za organizaciju Susreta sela, kao i za druge manifestacije i sabore koje organizuju tokom cele godine“, rekao je Stojanović i dodao da se nada da će se dobra saradnja sa kompanijom nastaviti i u narednom periodu.

Kina je zemlja koja neguje tradiciju, kulturu, običaje i stare zanate i zato razume koliko su oni važni za jedan narod. Upravo iz tog razloga, kompanija „Serbia ZiJin Mining“, želi da pruži svoj doprinos očuvanju kulture i običaja ovih krajeva, a manifestacija „Susreti sela”, koja ima tradiciju dugu šest decenija, je pravi primer očuvanja kulturne baštine, istakao je zamenik generalnog direktora kompanije „Serbia ZiJin Mining“, Jang Juankun.

„Ovih jedanaest kulturno umetničkih društava su nosioci lepote i raskoša izvornog folklora, narodnih običaja, verovanja, jezika, pesme i igre koji su karakteristični za ovaj kraj i koji, kao takvi, nikada ne smeju da padnu u zaborav. Kao društveno odgovorna kompanija, „Serbia ZiJin Mining“, ima cilj da podrži razvoj zajednice u kojoj posluje i zato mislimo da je veoma važno da lokalna zajednica, pored toga što neprestano razvija svoje kapacitete, neguje i čuva i ono što joj je ostalo u nasleđe i da to prenese narednim pokolenjima. Shvatajući koliko je uloga kulturno-umetničkih društava i manifestacija kao što je „Susreti sela” u tom nastojanju bitna, veoma smo ponosni što naša kompanija ima priliku da pomogne u postizanju jednog tako velikog i uzvišenog cilja kao što je očuvanje kulture i tradicije ovih prostora. Izuzetno nam je drago što u realizaciji ove manifestacije učestvuje veliki broj mladih ljudi, jer ta činjenica daje nadu da će kultura i tradicija ovih krajeva nastaviti da se poštuje i voli i u budućnosti, a kompanija će se uvek svesrdno truditi da podrži i potpomogne ovako značajne događaje i nastaviti da bude posvećena lokalnoj zajenici“, naglasio je Juankun.

Donacija kompanije je za svaku pohvalu, rekla je u ime svih kulturno umetničkih društava, Divna Nikolić iz KUD-a Krivelj.

„Izašli su nam u susret i  ova sredstva će nam pomoći u organizaciji svih ovogodišnjih manifestacija. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati njihovu pomoć i podršku za sve naše aktivnosti“, rekla je Divna Nikolić.

Zamenik gradonačenija grada Bora Milivoje Janošević, nagasio je ovom priikom da se nada da će se ovogodišnji iznos donacije od milion i sto hiljada dinara  naredne godine bar udvostručiti i da će učešće u manifestaciji Susreti sela uzeti i meštani Tande čije je učešče ove godine izostalo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *