SKUPŠTINA RATNIH VETERANA

Lokalna samouprava zahvalna je, nedavno,  ratnim veteranima za sve što su učinili i pomoći će im na svaki mogući način, poručio je predsednik opštineMilanĐokić na Skupštini Udruženja Srpskih ratnih veterana.

– Nijedna država se ne ponosi svojim ratovima, ali mi kao lokalna samouprava želimo da pokažemo da se svojih ratnih veterana ne samo ne stidimo, već da ih podržavamo na svaki mogući način, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine, na prvoj Skupštini Udruženja srpskih ratnih veterana Knjaževca.

On je naglasio da je pokrenuta inicijativa za obezbeđenje popusta za sve one koji se legitimišu kao učesnici ratova od 1990. do 2000. godine za sve komunalne usluge koje pruža lokalna samouprava.

– To su cene grejanja, vode, odvoženja smeća i u pregovorima sa javnim preduzećima definisaćemo koliki će popust biti. U oblasti poljoprivrede, u prethodne četiri godine uložili smo preko 120 miliona dinara u razne subvencije i programe, a među korisnicima su svakako bili i ratni veterani. Za njih pripremamo posebne povoljnosti u 2017. pošto su programi za poljoprivredu za ovu godinu već definisani i odobreni od strane nadležnog Ministarstva – izjavio je  Đokić.

Od naredne godine ratni veterani imaće beneficije u smislu manjeg neophodnog učešća za poljoprivredne subvencije, a lokalna samouprava subvencionisaće i programe za samozapošljavanje veterana, dodao je predsednik opštine.

Skupštini je prisustvovao i Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

– Posetu Knjaževcu iskoristio sam za razgovor sa predsednikom opštine. Bilo je reči o mogućnostima da Knjaževac bude jedna od opština koja će učestvovati na Evropskom programu u oblasti razvoja socijalne politike, koji bi pomogao zapošljavanje ratnih veterana, kao i članova njihovih porodica – kazao je Ivanišević.

On je podsetio i da je Knjaževac  i do sada imao podršku ovog Ministarstva, s obzirom da je iz namenskih transfera dobio više od četiri miliona, a u ustanove u Knjaževcu Ministarstvo je uloženo preko 20 miliona samo u poslednje dve godine.

– Poruka koju sam preneo veteranima je da država brine o svim svojim građanima, da im je zahvalna za sve što su uradili i drago mi je da sam danas boravio u opštini koja takođe veoma brine o ovim ljudim – dodao je  Ivanišević.

Po završetku Skupštine, članovima Udruženja srpskih ratnih veterana podeljene su kartice uz koje će moći da na benzinskoj pumpi Mihajlović kupuju gorivo uz popust.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *