MILAN ĐOKIĆ PONOVO PREDSEDNIK OPŠTINE KNJAŽEVAC

Apsolutnu vlast u Knjaževcu od subote, 18. juna, ima Srpska napredna stranka. Odborničku grupu ”Srbija pobeđuje – Aleksandar Vučić” činiće 30 odbornika – 28 iz SNS-a i dvoje iz Ujedinjene seljačke stranke.

Nakon što su im se pridružili odbornici Narodnog pokreta ”Knjaz”, Srpska napredna stranka  ima apsolutnu većinu u Skupštini opštine Knjaževac, pojačanu sa dvoje odbornika Ujedinjene seljačke stranke.

Stari i novi naprednjaci podelili su funkcije, pa je je starima pripalo mesto predsednika Skupštine opštine, na koje je izabran mr Miodrag Ivković. On očekuje da će i u Knjaževcu ”proraditi” vertikalna saradnja sa Berogradom.

-Time što će u budućem radu SNS brojati 30 odbornika, povezuje se dobra namera i razmišljanje vrha SNS da ta odluka ide u pravcu najboljeg povezivanja i obezbeđivanja vertikalne saradnje sa Vladom Srbije. Ta veza dovešće do napretka i razvoja opštine Knjaževac – kazao je Ivković.

Stari članovi SNS mesto prvog čoveka opštine Knjaževac prepustili su novom naprednjaku, a starom predsedniku – mr Milanu Đokiću. Ovakav politički transfer Đokić objašnjava objedinjavanjem korisnih i dobrih ideja  i poziva odbornike na jedinstvo.

– Apelujem na vas da pokažemo jedinstvo, slogu i odgovornost i da se oko važnih projekata okupimo, ne stavljajući u prvi plan stranačke, ili lične interese. Knjaževac više nema vremena za gubljenje. Započeli smo period razvoja i ne smemo da stanemo, moramo da nastavimo još intenzivnije i brže – rekao je Đokić.

Balansirala je i opozicija, u kojoj se, sa ukupno 10 odbornika nalaze Koalicija Za Knjaževac zajedno i Socijalistička partija Srbije. Prvi su glasali za Đokića, a protiv Ivkovića, a drugi obrnuto.

– Od svih mogućih rešenja, vi ste izabrali najgore – rekao je o novom predsedniku SO Dragan Mančić u ime koalicije ”Za Knjaževac zajedno”.

Darko Živković u ime SPS je poručio da neće glasati za nove članove SNS.

– Nismo skloni da damo blanko poverenje nikome samo zato što je preko noći prešao iz tačke A u tačku B – objasnio je Živković.

Zamenik predsednika opštine u narednom mandatu biće Miroljub Mihajlović, a predsednika Skupštine, u odsustvu će menjati Igor Stevanović iz Ujedinjene seljačke stranke. Kada je u pitanju Opštinsko veće, nova knjaževačka vlast opredelila se za iskustvo. U stolice većnika sešće Miodrag Kosovac, Srbislav Vidojević, Radomir Veljković, Obren Ristić, Miroljub Božinović, Stefan Vukadinović i Gradimir Živković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *