GRČIĆ: EPS JE LIKVIDNA KOMPANIJA

GRCIC (1)Hidroelektrana “Đerdap 1” jedan je od najvažnijih ogranaka Elektroprivrede Srbije (EPS) i  hidro projekata u Evropi. Zato je važno da u postupku revitalizacije šest hidroagregata osposobimo, da i u narednom periodu rade kao i u minule 44 godine – ovo je za nedeljnik “Timočke“ izjavio Milorad Grčić, v.d direktora EPS-a nakon razgovora sa poslovodstvom naše najveće hidrocentrale.

Grčić je naglasio i da su tri hidroagregata obnovljena, jedan je u fazi revitalizacije, dok će i preostala dva uskoro biti revitalizovana.

– Kada taj posao završimo instalisana snaga “Đerdapa 1” biće povcećana za 1200 megavata- podsetio je Grčić.

On ja istakao i da u EPS –u neće biti otpuštanja.

 -EPS ima nameru da opstane kao kičma privrede naše zemlje. EPS vodi teške pregovore uz saglasnost i u skladu sa politikom Vlade Republike  Srbije , a sa Svetskom bankom i MMF. Imamo plan, zahvaljujući sistematizaciji i našem sagledavanju organizacije proizvodnje u svim ograncima. Nama je svaki proizveden kilovat važan, i planiramo da povećamo uštede i efikasnost u poslovanju , ali i da sačuvamo egzistenciju zaposlenih. U EPS-u neće biti otpuštanja, već smanjenja broja zaposlenih, što podrazumeva odlazak u penziju ili uzimanje stimulativnih otpremnina-poručio je v.d direktor tog javnog preduzeća.

Grčić smatra da je važno raditi na smanjenju gubitaka, u okviru koje je bitna mera štednje revizijom  auto-parka, kao i na smanjenju krađa.

– To su samo delovi velikih planova pomoću kojih  možemo ostvariti  destomilionske godišnje uštede u evrima. Elektroeneregetski sistem je stabilan, EPS je likvidna kompanija i  ima budućnost – poruka je koju je Milorad  Grčić poslao građanima Srbije nakon posete hidroeneretskom i plovidbenom sistemu “Đerdap 1”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *