STOP MIGRACIJI STANOVNIŠTVA

CULETurizam, poljoprivreda i preduzetništvo, tri su segmenta u razvoju opštine Kladovo čiju obalu u dužini od 92 kilometra zapljuskuje Dunav velika reka koja je za stanovništvo oduvek bila jedan od izvora egzistencije. Taj potencijal mora se dovesti u funkciju jer je to preduslov za razvoj lokalne zajednice koju opterećuje stalna migracija stanovništva. Konkretni programi i nova radna mesta moraju biti prioritet u rešavanju tog problema.

-Naša je orjentacija da ulaganjima u afirmaciju turističkih potencijala broj noćenja sa sadašnjih 30.000, godišnje povećamo za više od tri puta.s druge strane bez otvaranja novih radnih mesta nema uslova za opstanak  stanovništva na našem području bez obzira koliko je ono atraktivno sa turističkog aspekta. To nas obavezuje da konkretnim potezima stvorimo uslove  za otvaranje novih radnih mesta-kazao je za nedeljnik “Timočke” Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Na evideniciji Ispostave  Nacionalne službe  za zapošljavanje  u Kladovu  registrovano je  1913 nezaposlenih  lica , a  njih 950 nema kvalifikaciju. Među nezaposlenima su i 154 vlasnika diplome više ili visoke škole, ali i 61 osoba sa invaliditetom. Četvrtina nezaposlenih, su lica mlađa od 30 godina, a oko 27 odsto su stariji od 50 godina.

-Naš je zadatak da do kraja mandata posao dobije oko 300 naših sugrađana različitih obrazovnih profila.Ako u tome uspemo  pokrenućemo proces  zaustavljanja migracije ljudi sa našeg područja-uveren je Čučulanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *