DUNAVSKO SABOROVANJE

Mihajlovac, Dunavsko saborovanjeSelo Mihajlovac predstavilo je najbolje što ima na ovogodišnjoj smotri „Dunavsko saborovanje“ koja je okupila veliki broj zaljubljenika u selo, ali i u najveću evropsku reku – Dunav. Uz učešće članova folklornog ansambla „Dunjerika“ i frulaša Nebojše Prvulovića, na prelepom mihajlovačkom šetalištu, meštani ovog sela izložili su svoje rukotvorina, vina, voćne rakije…

Da se dobar glas daleko čuje upravo je potvrdilo i ovogodišnje „Dunavsko saborovanje“ u organizaciji mesne zajednice Mihajlovac i Opštine Negotin. Druženje meštana i gostiju iz celog regiona započelo je prošle godine zahvaljujući članovima mihajlovačke Asocijacije nautičkog turizma i njihovom projektu „Oživljavanje krajinskih sela kroz razvoj nautičkog turizma“ , koji su sredstvima opštine Negotin realizovali u saradnji sa Mesnom zajednicom Mihajlovac.

-Zajedno smo prepoznali odličan geografski položaj ovog prvog krajinskog sela na obali Dunava kroz koje svake godine prođe na hiljade biciklista iz Evrope. Bogate i neobične istorije, koja je građena od rimskih imperatora pa sve do danas, ušuškano u zagrljaj Zamne i Dunava, stari i novi Mihajlovac, može biti dobro mesto za provod i turizam u godinama koje dolaze – istakla je Danijela Nikolić iz Asocijacije za razvoj nautičkog turizma Mihajlovca.

Želja je organizatora da ova smotra preraste u pravi “Krajinski sabor na Dunavu”. Tada će, nadaju se Mihajlovčani, njihovo “Saborovanje” okupiti i komšije iz drugih sela i što da ne i sa druge strane Dunava, kako bi svima koji dođu na pravi način prezentovali bogatu kulturnu baštinu ovog kraja.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *