U KLADOVU SE PRIPREMAJU ZA NAREDNU GREJNU SEZONU

PODSTANICE JEDINSTVOZaposleni u JP “Jedinstvo ” u Kladovu i Brzoj Palanci obnavljaju i remontuju postrojenja sistema daljinskog grejanja kako bi spremni dočekali predstojeću grejnu sezonu. Najviše posla je u podstanicama stambenih zgrada u kojima se menjaju stari izmenjivači toplote koji se koriste  za zagrevanje vode. Reč je o radovima u  sedam podstanica u zgradama sa kojima su potpisani ugovori sa Skupštinama stanara. To će doprineti kvalitetnijem grejanju stanova jer je  zaokružen postupak inovacija.

-Te poslove privodimo kraju. Ostaće nam još samo šest zgrada u kojima planiramo da sledeće godine stare izmenjivače toplote zamenimo novim u koliko se za to odluče Skupštine stanara-objašnjava Zoran Petrović direktor JP ” Jedinstvo”.

Obnavljanje opreme  doprinosi kvalitetnijem grejanju , a iz Javnog preduzeća “Jedinstvo ” stanare podsećaju na značaj revitalizacije postrojenja.

– Za svaku zgradu smo izdvojili po dve nedelje kako bi stare ventile zamenili novim termo-glavama. Time stanari  regulacijom utiču na potrošnju i štede toplotnu energiju. Uslov nije da svi ventili u stanu budu zamenjeni,može parcijalno u skladu sa mogućnostima vlasnika stana-dodao je Petrović.

Leto je uglavnom period kada se u toplanama koriguju cene daljinskog grejanja , međutim o tome  u Jedinstvu ne razmišljaju.

-Kladovo je prošle godine uvelo metodologiju fakturisanja po utrošku toplotne energije, za sada ne bi trebalo da uslede korekcije , pratimo kretanje cene mazuta i ukoliko ne dođe do drastičnog povećanja tog energenta  neće se razgovarati o poskupljenju  grejanja-zaključio je Petrović.

JP ” Jedinstvo ” završilo je kampanju nabavke energenata za novu grejnu sezonu. Za rad toplana na čvrsto gorivo u naselju Pemci i u Brzoj Palanci  lagerovano  je 750  tona kolubarskog uglja. Popunjene su i zalihe mazuta jer je u depoe smešteno 280 tona energenta koji se koristi  rad toplane “Centar” u gradu. Rezerve energenata dopunjavaće se po potrebi tokom grejne sezone koja startuje 15. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *