USPEŠNA BORBA PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE

dsc_0114Stanje bezbednosti na području Policijske uprave u Boru je povoljno a u prethodnih devet meseci ostvareni su i zavidni rezultati u borbia protiv kriminala,korupcije, na suzbijanju krijumčarenja narkotika, akcizne robe, kao i obezbeđivanja lične i imovinske sigurnosti građana , rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Boru.

-Rezultati rada kriminalističke policije su veoma dobri i imamo smanjenje broja krivičnih dela za oko 18 odsto. Veći je broj rasvetljenih krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem u odnosu na predhodnu godinu za oko 30 odsto-kazao je Branislav Stojadinović, načelnik Policijske uprave Bor.

Branislav Stojadinović

Branislav Stojadinović

On je naglasio da će policajci nastaviti  borbu protiv  kriminala i stabilnosti javnog reda i mira.

-U izveštajnom periodu za prvih devet meseci tekuće godine zaplena duvana i proizvoda od duvana veća je za 78 odsto. Broj zaplenjenih boksova cigareta povećan je za 90 odsto i rezanog duvana za čak 453 odsto-naglašava Stojadinović i dodaje da je vrednost zaplenjene robe procenjena na oko 5,5 miliona dinara.

Na području policijske uprave Bor u radu na suzbijanju narko kriminala podneto je 26 krivičnih prijava protiv preko 30 lica za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– U periodu januar-septembar zaplenjeno je 23 kilograma droge, što je znatno više nego 2015.godine kada je zaplenjeno samo sedam kilograma. U 2016.je zaplenjeno i 45 saksija sa biljkama kanabisa i dve priručne laboratorije-dodaje Stojadinović.

Na konferenciji za novinare je  istaknuto i da je zabeleženo smanjenje prekršaja iz oblasti javnog reda i mira za oko 13 odsto kao i da je opština Bor jedna od retkih koja ima instituciju školskog policajca koji pokriva 90 odsto osnovnih i srednjih škola u gradu i čiji su rezultati izuzetno zapaženi. Statistički pokazatelji ukazuju i na pozitivne tendencije u oblasti bezbednosti saobraćaja gde je smanjen broj poginulih na putevima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *