USVOJEN NACRT PROGRAMA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

vece-1Na dnevnom redu 11. sednice Opštinskog veća u Knjaževcu bio je predlog odluke o načinu poveravanja obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji opštine, kao i predlog odluke o izmeni osnovačnog akta Javnog komunalnog preduzeća ”Standard”, kako bi se on uskladio sa zakonskim propisima. Iz istog razloga većnici su razmatrali i promene osnivačkog akta Zavičajnog muzeja. Razgovaralo se i o formiranju Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, koji će zameniti dosadašnji Fond, kao  i o izveštaju komunalnog inspektora o kablovskim operaterima koji posluju na teritoriji grada.

Većnici su na 12. sednici Opštinskog veća usvojili informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština. Usvojen je i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za prošlu godinu. Više tačaka dnevnog reda odnosilo se na Preduzeće za razvoj, urbanizam i izgradnju. Mladen Radosavljević, direktor preduzeća govorio je na sednici o izmenama i programu rada te firme, cenovniku usluga i potrebi za programom subvencionisanja preduzeća za decembar ove godine.

-Program je baziran na osnovu programa koji je i do sada postojao u direkciji, jer smo kao indirektni korisnici morali da budemo rpikazani do 30. novembra. Ovde su raščlanjeni svi psolovi koje mi radimo, prikazano je šta je to što je plaćeno do 30. novembra kao i šta je ono što se prenosi u budžet opštine za decembar – obrazložio je Radosavljević.

Do kraja sednice članovi opštinskog veća usvojili su i Nacrt programa zaštite životne sredine opštine Knjaževac za period 2016-2020. godina, predlog odluke o određivanju zona na teritoriji opštine Knjaževac kao i predlog odluke o Opštinskoj upravi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *