JELENA TOMAŠEVIĆ ODUŠEVILA NEGOTINCE

negotin-koncert-jelene-tomasevic-1Nakon svog prvog velikog solističkog koncerta u Sava centru, sceni na kojoj su joj se, po sopstvenom priznanju, dogodili najlepši momenti u karijeri: pobeda u „3K-duru“ 2002, pa Beovizija, pa pobeda sa pesmom “Oro”,  Jelena Tomašević obrela se i u Negotinu. Ova vrsna pop pevačica, snažnog vokalnog umeća, u prepunoj sali Doma kulture “Stevan Mokranjac”, u koju je organizator, zbog velikog interesovanja, morao da doda i pomoćna sedišta, Negotincima se predstavila svojim najlepšim pesmama sa svoja dva albuma “Panta rei” i “Ime moje”.

-Iako sam ja samo rođena u Negotinu i kao beba vraćena u Kragujevac negde sam zaista emotivno vezana za ovaj grad. Tu sam provodila mnoge svoje zimske i letnje raspuste kod svog strica koji je tu oženio Negotinkom i dolazili smo stalno, mi u Negotin, oni kod nas u Kragujevac. Evo baš posle puno godina ponovo sam u ovom gradu. Ovo je moj prvi solistički koncert u Negotinu i ova noć je zaista posebna – kaže Jelena Tomašević.

Koncert u Negotinu okupio je naprosto prave muzičke virtuoze istočne Srbije jer su vrsne Jelenine interpretacije više nego odlično pratile kolege iz Zaječara, Bora i Zemuna, ali je najlepši srpski vokal poželela da još jednom dođe u grad u kojem se rodila, sa novosadskim Big Bendom.

negotin-koncert-jelene-tomasevic-Da nemam svoju publiku, i da nemam tu povratnu reakciju od njih i toliku ljubav, da me slušaju i da žele da me vide i čuju, ja se ne bih ni radila ovaj posao. Publika prepoznaje sve što mi radimo i ukoliko smo iskreni i radimo to iz srca i duše nekako to mora da dospe do publike. Ovaj naš posao je umetnost, nema tu puno kalkulacija, nema puno kompromisa, to mora da se radi zato što se voli,  u suprotnom nema uspeha. Tako da je publika glavni „krivac“  za sve moje emocije i u pesmama, i u spotovima i na koncertima. Oni su oni za koje ja radim – kaže miljenica fortune, koja i dalje na sceni svakim nastupom Tomaševićeva i dalje predstavlja srpsku kulturu u najboljem svetlu. A da se izdvaja od drugih pokazuje i njena karijera od pobede na čuvenom 3K-duru, preko obrade narodne “Gde si bile jare moje” sa Biberom, nastupa u Abraševiću, saradnje sa Borom Dugićem, u čijoj je “Simfoniji duha i daha” pre šest godina učestvovala na “Mokranjčevim danima”, do Beovizije i Evrovizije.

-Radim album sa izvornim pesmama, obrade koje pevam još od malena i to će biti i pravi poklon publici koja me verno prati – istakla je ova vrsna vokalna solistkinja na koncertu u Negotinu, koji je, kako kaže, bio zakazan pre jenih velikih solističkih koncerata u Beogradu.

I na koncertu u Negotinu, kao i na ovogodišnjim u Sava centru, najbrojniji su bili najmlađi koji su od prve do poslednje numere, čitavih sat i po, rado pevali sa ovom miljenicom fortune. Dupke pun negotinski dom kulture, publika kojoj su brideli dlanovi, a mnogi su ostali i bez karata koje su bile rasprodate danima pred koncert, samo su dokaz da dobra i kvalitetna muzika, kakvu neguje ova mlada dama, ima prolaz do svačijeg srca.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *