ZNANJEM DO POSLA

Znanjem do poslaOpština Knjaževac i Centar za obuku i radno angažovanje mladih predstavili su poziv za podnošenje predloga za finansiranje programa ”Partnerstva za zapošljavanje mladih i zapošljivosti” u okviru projekta ”Znanjem do posla”.

Kako je predstavnicima knjaževačkih preduzeća i udruženja objasnio direktor projekta Kristof Bauman, cilj je da mladi razviju veštine i znanja, a lokalne kompanije dobiju obučene radnike i budu konkurentne na evropskom tržištu.

– Znanjem do posla je partnerski projekat Srbije i Švajcarske, koji pruža i okvir za saradnju između lokalnih nosilaca, pre svega u oblasti razvijanja veština mladih ljudi. Kad govorimo o razvijanju veština, pogledajte ovu divnu tobru. To je lokalni proizvod iz Knjaževca. Očigledno, Knjaževac može da bude konkurentan u sektoru kože. Sa proizvodima većeg kvaliteta, možete da isplaćujete i veće plate. Zato i radimo ovaj projekat da vam pomognemo da razvijete veštine vaših zaposlenih, da aktiviramo mlade ljude koji su odustali od školovanja, planiramo mere koje mogu da ih podstaknu da se angažuju ponovo – rekao je Bauman.

Potrebne informacije o načinu učestvovanja u pozivu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu projekta, ili u Centru za radno angažovanje i opštini.

– Krećemo sa stvaranjem lokalnih partnerstava sa ciljem zapošljavanja mladih, gde će kompanije na najneposredniji način uključuju u program. Sve lokalne kompanije pozivam da pogledaju sajt www.znanjemdoposla.rs, gde će naći potrebnu dokumentaciju za učestvovanje u ovom pozivu, ili da kontaktiraju nas, kako bismo im pružili neophodne informacije – kaže Bojan Radosavljević iz Centra za obuku i radno angažovanje mladih.

Sistem javno privatnog partnerstva, koji uključuje lokalnu samoupravu, privredu i škole, trebalo bi da dovede do lakšeg zapošljavanja mladih, koji će imati podršku da se osposobe za ona zanimanja koja su potrebna tržištu rada. Projekat je vredan oko 720 miliona dinara i realizuje se u okviru saradnje vlada Švajcarske i Srbije. Pored Knjaževca, sprovodi se i u Kragujevcu, Pirotu i Novom Pazaru.

Projekat “Podrška poljoprivredi, turizmu i maloj privredi : kreativnost i inovativnost u praksi”   – “Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *