NOVI PLAN RAZVOJA SOKOBANJE

SOKOBANJA-Nakon što je završena izrada plana generalne regulacije Sokobanje, Opštinska uprava opštine Sokobanja oglasila je javni uvid nacrta plana i izveštaja o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu. Javni uvid će trajati 30 dana, tačnije od 11. januara 2018. godine, pa sve do 9. februara u zgradi opštine Sokobanja svakog radnog dana od 9 do 15 časova. U ovom periodu zainteresovani građani će moći da izose primedbe i predloge koje će biti razmatrane nakon završetka javnog uvida.

Plan će biti dostupan javnosti i u digitalnom obliku, u toku trajanja javnog uvida, na zvaničnoj internet stranici opštine Sokobanja. Javna prezentacija se održala ove nedelje, dok će Javna sednica biti održana 23. februara u skupštinskoj sali zgrade opštinske uprave opštine Sokobanja sa početkom u 13 časova.

-Mi smo do sada imali jedan plan koji je neupotrebljiv i, upravo, zahavaljujući takvom planu mnoge investicije koje su bile planirane u Sokobanji nisu mogle da budu realizovane. U tom smislu, ovo je jedan vrlo bitan dokument, za opštinu Sokobanja- kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

-Plan je prošao sve zakonske procedure, i u narednom periodu biće stavljen na javni uvid. Sve radne grupe i komisije su dale pozitivno mišljenje. Sada je na našim sugrađanima da i oni sagledaju kako je sve isplanirano i daju eventualne primedbe da se ne bi desilo da u narednom periodu ne bi imali neki problem u ostvarivanju svojih prava koji su vezani za plan generalne regulacije Sokobanja-dodaje Krstić.

-Uveren sam da ćemo već u martu mesecu imati usvojen plan generalne regulacije Sokobanja. Stručna služba opštine Sokobanja biće na raspolaganju zainteresovanim građanima, u toku trajanja javnog uvida-zaključuje Krstić.

Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe na predloženo rešenje isključivo u pisanom obliku , odeljenju za urbanizam, stambeno komunalne delatnosti, građevinarstvo i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Sokobanja u toku trajanja javnog uvida , zaključno sa 9.februarom tekuće godine.

M.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *