“PREDAH” U “MOZAIKU”

BOR-Nova usluga „Predah“ koju finanisira Opština Bor, a koja će se realizovati u sklopu pilot projekta u naredna tri meseca, biće omogućena u dnevnom boravku za decu sa posebnim potrebama „Mozaik“.
Ova usluga će deci koja su do sada u Mozaiku boravila samo tokom prepodneva, omogućiti duži boravak i tokom popodneva, kao i da prespavaju preko vikenda, što će i roditeljima i starateljima pružiti više slobodnog vremena i drugačiju organizaciju.

-Cilj ove usluge je da roditeljima olakša život, da zaštitimo te porodice koje su praktično 24 časa sa decom koja traže posebnu negu. Roditelji te dece su heroji, njima treba i više energije, i više ljubavi, i više vremena, i bolja organizacija i mi se zato trudimo da im, kroz ovakvu vrstu usluge, olakšamo život-rekao je Dobrica Đurić, član Opštinskog veća zadužen za socijalnu politiku i brigu o deci i istakao da se očekuje da ova usluga od naredne godine bude stalno finansirana iz budžeta opštine Bor.

-Ovo je pilot projekat u trajanju od tri meseca kojim su obuhvaćeni svi korisnici dnevnog boravka “Mozaik”. Projekat podrazumeva dva vikenda spavanja za po četiri deteta, kao i produženi boravak ponedeljkom, sredom i petkom. Ovo je vrlo bitna usluga koja će olakšati roditeljima da mogu što bolje da funkcionišu-naglasio je Saša Đorđević, koordinator dnevnog boravka „Mozaik“.

Roditelji i staratelji dece korisnika usluga pohvalili su poteze lokalne samouprave u ovoj oblasti, počev od personalnih asistenata, ličnih pratioca, kao i uvođenja nove usluge predah.

-Ova usluga nam zaista znači, i nama, ali prvenstveno deci. Mi, roditelji, zaista gledamo da deca sve aktivnosti obavljaju ovde. Naravno, nastavljamo ih i kod kuće, ali produženi boravak mnogo znači i ovo je zaista prava stvar-rekao je Slobodan Stojadinović, jedan od roditelja.

Tekst i foto preuzeti sa sajta opštine Bor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *