POČELA DEZINFEKCIJA STAMBENIH ZGRADA

Foto: Grad Bor

U cilju zaštite zdravlja naših sugrađana, a u okviru mera za sprečavanje širenja virusa korona na teritoriji grada Bora danas je otpočela dezinfekcija zgrada, a odluka je doneta na sednici Gradskog Štaba za vanredne situacije.

Foto: Grad Bor

Ovu preventivnu meru direktno finansira grad Bor, a ona podrazumeva dezinfekciju ulaza, stepeništa, tastera liftova, gelendera, poštanskih sandučića. Veterinarska stanica Bor vrši dezinfekciju ulaza, poštanskih sandučića i liftova, dok je JKP za stambene usluge, u koordinaciji sa upravnicima stambenih zajednica, organizovalo preduzeća i preduzetnike koji održavaju stambene zgrade na teritoriji grada da vrše dezinfekciju zajedničkih prostorija, gelendera i stepeništa, a ekipe su dezinfekciju započele sa početkom policijskog časa. Ovom aktivnošću biće obuhvaćene sve zgrade na teritoriji grada, a završetak dezinfekcije stambenih zgrada očekuje se u narednih sedam dana. Sprovedeni tretmani dezinfekcije biće propisno obeleženi u cilju obaveštenja, a ono što je važno jeste da tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

Napominje se da je reč o dodatnim merama zaštite i da građani nikako ne smeju da prestanu sa primenom već preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da spreče širenje virusa korona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *