BESPLATNI UDŽBENICI ZA 132 PRVAKA

U budžetu opštine Kladovo  za 2019. godinu 600.000 dinara opredeljeno je za kupovinu udžbenika  za učenike prvog razreda. To znači da će svakoj od pet osnovnih škola koliko ih je  na području naše opštine biti donirana bespovratna sredstva za kupovinu knjiga prema broju đaka prvaka koji će udžbenike dobiti kada krenu u školu odnosno u ponedeljak 2. septembra kada će u klupe sesti i 132 učenika prvog razreda.

U gradskoj osnovnoj školi  i izdvojenim odeljenjima u selima upisano  je 108 prvaka, u Korbovu četiri, u naseljima Tekija i Podrvška po pet i  10 u Brzoj Palanci.

-Njihovi roditelji  po prvi put u opštini Kladovo neće izdvajati novac za kupovinu udžbenika, jer će  biti besplatni s obzirom da je lokalna samouprava za tu namenu obezbedila finansijska sredstva iz budžeta-kazao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *