BORANI OSVOJILI TRI MEDALJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U NEMAČKOJ

U sali gradske Skupštine organizovan je danas prijem takmičara KK Suriedo Bor koji su osvojili izvanredne rezultate na osmom Svetskom šampionatu u Fudokan tradicionalnom karateu u Nemačkoj odakle su poneli dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

– Milica, Mile i Anita su ponos grada Bora. Drago mi je i čestitam im na ovom uspehu. Verujem da će narednih godina donositi mnogo lepih vesti. Kao nacija se radujemo uspehu Novaka Đokovića a Borani se raduju uspehu ovo troje mladih karatista. Nastojimo da podižemo sport u Boru kroz sufinansiranje klubova, i žao mi je što ovaj vid karatea nije ušao u sufinansiranje ni na nivou republičkog saveza ni na nivou grada. Obećao sam da ćemo u narednom periodu pronaći model i način kako da pomognemo svakom pojedinačnom sportu. Uputiću i zahtev  ministru sporta Vanji Udovičiću i svim nadležnim organima, da i ovaj vid sporta, odnosno fudokan karate uđe u mogućnost da se finansira i iz budžeta republike a i mi iz grada da omogućimo taj način finansiranja-kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Nebojša Zahitović, trener KK „Sureido“ izjavio je da je na Svetskom prvenstvu u nemačkoj učestvovalo 1950 takmičara iz 44 zemalja, kao i da je bilo više od 5000 nastupa.

– Ovo su rezultati devetogodišnjeg rada, puno prolivenog znoja na treninzima, puno truda svih nas u klubu i stručnom štabu. Pored mene tu su i pomoćni trener Dalibor Džunić i Saša Mišković. Dalji planovi su da ovaj uspeh ponovimo na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Sinoć smo krenuli sa pripremama i nadamo se da ćemo biti još uspešniji i da će još neki takmičar odneti medalju sa evropskog prvenstva – kazao je Zahitović.

Milica Dragijević je kazala da je na takmičenju u Nemačkoj bila veoma teška konkurencija.

– Bilo važno da se psihički spremim kao i fizički. Treneri su mi mnogo pomogli i zaslužni su što sam osvojila medalju. Bilo je potrebno dosta truda i rada da bih osvojila prvo mesto i da imamo svetsku medalju. Treniram sedam godina u karate klubu u Boru i počela sam treniranje karatea kod Nebojše Zahitovića –rekla je Dragijevićka.

Mile Baraković je naglasio da najveću zahvalnost za svoj uspeh duguje svojim roditeljima, koji su mu u svakom trenutku pružali podršku.

– Prošle su godine treniranja i pripremanja. Nije bilo lako, i koliko je bilo teško meni toliko i mojim roditeljima koji su mi sve priuštili. Osvajao sam dosta medalja, imam ih ukupno više od 200. Treniram deset godina, odricanja su velika ali sve je to sa razlogom –kaže Baraković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *