BORBA SA NEVREMENOM I DIMOM

Jako nevreme koje je pogodilo grad Bor ostavilo je velike posledice na elektro energetski sistem najviše u seoskim mesnim zajednicama, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana tim povodom.

-Sedam visokonaponskih dalekovoda je ostalo bez napajanja električnom energijom i 150 niskonaponskih vodova. Do sada je otklonjeno 77 kvarova na niskonaponskim mrežama, ostalo je još 73 da se sredi i na Štabu za vanredne situacije utvrdili smo da postoji još 25 lokacija na kojima će se sanirati kvarovi. Radnici JKP “Vodovod” i “3.oktobar” su u roku od 24 časa reagovali i očistili kanalizaciju, sklonili polomljena stabla i nanose koji su se našli na kolovozima, a ono sto je najvažnije je da nema životno ugroženih lica-naglasio je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

Na pitanje novinara o povećanom aero zagađenju koje je prethodnih dana zabeleženo u Boru Milikić je objasnio da je tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ziđina i sastanak u Borskom upravnom okrugu.

-Kao grad smo imali niz aktivnosti sa kompanijom „Ziđin“ i evidentno je da postoji određen nivo aero zagađenja. Imali smo sastanak sa predstavnicima kompanije, nakon čega je održan sastanak i u Borskom upravnom okrugu na kome su prisustvovali i predstavnici inspekcije koja je preduzela određene aktivnosti i vrši kontrolu, jer informacija koju ja imam je da je došlo do „ispada” u jednom trafou i da je to razlog povećanog aero zagađenja-tvrdi Milikić.

Po njegovim rečima na nivou Okruga je dogovoreno da će grad Bor dobiti još jednog  inspektora za zaštitu životne sredine sa teritorije grada.

Milikić je rekao da je kompanija “Ziđin” potreban partner i gradu i državi,ali i da mora poštovati propisane ekološke standarde, čemu teži i lokalna samouprava.

-„Ziđin“ zapošljava 5.000 naših sugrađana. Prilikom nedavnog obilaska kompanije sa ministrom za rad zaposljavanje boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem rečeno mi je da je upućeno još 230 novih radnika, plate su uvećane za 18 odsto, što je dobro, kao što je dobro i da se rudarenje u Boru razvija-zaključuje Milikić.

Pre konferencije za medije održana je i sednica gradskog Štaba za vanredne situacije gde su razmatrane aktivnosti povodom nedavnog nevremena i planovi za predstojeći period.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *