BORU PROMOCIJA-ZDRAVSTVU 2,8 MILIONA DONACIJE

DSC_0032Sredstva u iznosu od dva miliona i 800 hiljada dinara, prikupljena od prodaje karata  i  donatorskih sredstava sa humanitarnog vaterpolo turnira „Bor 2016“, koji je održan u Boru od 14 do 17 jula, usmerena su na poboljšanje uslova i nabavku neophodnih medicinskih aparata za Univerzitetsku kliniku Tiršova u Beogradu i dečijim odelenjima bolnica u Boru i Majdanpeku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru.

-Dogovor između stručnog štaba Vaterpolo saveza Srbije i organizatora turnira u Boru, je da  pored donacije od dva miliona dinara za kliniku u Tiršovoj, po 400 hiljada dinara bude donirano i dečijim odelenjima bolnica u Boru i Majdanpeku.  Kompletan trošak oko turnira je pokriven iz prodaje ulaznica i priloga koji su dali donatori. Ideja je da ovakav sportski događaj, postane tradicionalan, i da  pred evropsko prvenstvo i svetske igre, ponovo budemo domaćini, jer je ocena  da je izuzetno uspešno organizovan  vaterpolo turnir u Boru  – kazao je Spaskovski.

DSC_0042Dr Mirjana Raičević, načelnica neurohirurgije Univerzitetske dečije klinike Tiršova izrazila je zahvalnost na ovoj vrednoj donaciji.

– Ispred uprave Univerzitetske dečije klinike  i svih zaposlenih u našoj bolnici a pre svega svih mališana koje smo lečili i lečićemo nadalje,  veliko hvala Boru i Vatepolo savezu Srbije . Mi smo sa Borom uvek imali divnu saradnju, a zbližavali su nas upravo naši pacijenti. Do sada smo uvek izlazili kao pobednici a nadam se da ćemo tako raditi i ubuduće. Donacija je dragocena i značiće puno jer ima puno stvari koje treba poboljšati.  Imamo puno otvorenih projekata, i prema prioritetnoj listi dogovorićemo da novac bude utrošen za ono što je najneophodnije, a sve za dobrobit dece – kazala je dr Raičević.

Zahvalnost na ovoj pomoći izrazile su i dr Maria Stefanović, načelnica dečijeg odlenja Opšte bolnice u Majdanpeku, koja je naglasila da će sredstva biti utrošena za kupovinu najneophodnijih medicinskih aparata,  kao i dr Slavica Vučković, pedijatar sa dečijeg odelenja Opšte bolnice u Boru, koja je kazala da će u dogovoru sa Upravom bolnice novac biti upotrebljen za najprioritetnije stvari za dobrobit mališana.

Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije rekao je da su učesnici turnira bili oduševljeni dočekom i smeštajem vaterpolista u hotelu „Jezero“, kao I kompletnom organizacijom turnira.

– Po završetku turnira  od svih federacija smo dobili zahvalnice i čestitke za organizaciju ovog sportskog događaja  – kazao je Marijan.

""Bor 2016"" epilog

No Description

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *