BUDŽET KLADOVA 834 MILIONA DINARA

Saša Nikolić

Privremeni organ opštine Kladovo usvojio je budžet za 2019. godinu kojim su planirani prihodi u iznosu od  834.197.266 dinara. Budžetski prihodi iznosiće 682,6 miliona dinara,u opštinsku kasu se iz ove u narednu godinu prenosi suma od 95 miliona dinara, prihodi od donacija biće 50 miliona dinara, prihodi na ime transfera u narednoj godini iznosiće  5.350.000 dinara  dok  su ukupni sopstveni prihodi korisnika budžeta oko milion dinara. Budžet za 2019. je investicioni, socijalno i razvojno orijentisan, jer je realan i s obzirom da su prihodi izbalansirani  i uravnoteženi sa rashodima namera je da se poboljša kvalitet života građana.

– Za investicije u narednoj godini opredelili smo 223.764.500 dinara, za redovno funkcionisanje mesnih zajednica 22 miliona dinara, 19 miliona dinara je izdvojeno za podsticaje u poljoprivredi, povećaćemo i izdvajanja za socijalna davanja, 13 miliona dinara izdvojili smo za rekonstrukciju gradske zelene pijace, dok smo finansiranje sportskih aktivnosti uvećali za 10 odsto a to iznosi   22 miliona dinara. Aktivnosti TOO Kladovo finasiraće se sa dodatnih devet miliona dinara, jer smo tu oblast targetirali kao zamajac razvoja- obrazložio je rashodnu stranu opštinske kase Saša Nikolić, zamenik predsednika Privremenog organa opštine Kladovo i dodao da je  usvajanje budžeta jedan je od najznačajnijih koraka kada je reč o funkcionisanju lokalne zajednice.

Nikolić je istakao da je  na rashodnoj strani 40 miliona dinara opredeljeno  za izradu projektno-tehničke dokumentacije za kapitalne investicije jer je to zamajac za ulaganja koja će u sledećoj godini biti prioritetna. Na  sednici Privremenog organa opštine Kladovo usvojen je i kadrovski plan Opštinske uprave za 2019. godinu, kao i programi rada  i poslovanja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Aktivnosti su  obrazložili v.d. direktori javnih preduzeća  “ Komunalac“ i „Jedinstvo“ i direktori TOO Kladovo i Centra za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *