DANUBE FUN FEST

Posle etno i Border roka, grad na Dunavu ovog avgusta dobio je je još jedan festival „Denub fun fest“. Reč je o revijalnom festivalu di džejeva i muzičkih grupa koji je namenjen mladima. U vrelim avgustovskim noćima Kladovljanima i njihovim gostima muziku su puštali srpski di džejevi, svirali su i pevali bend „Stereo banana“ iz Niša, a erupciju oduševljenja izazvao je koncert Kiki Lesandrića i Pilota.

Muzičke večeri održane su u organizaciji TOO Kladovo.

– Ideja je naišla na podršku lokalne samouprave i već na premijeri shvatili smo da smo sagradili temelje festivala koji će dugo trajati. Plato kod Doma omladine u pešačkoj gradskoj zoni bio je „tesan“ da prihvati brojnu publiku ne samo iz Kladova već i iz Negotina, Donjeg Milanovca i nama susedne Rumunije. Posebno raduje činjenica da su se sa omladinom iz Kladova družili i njihovi vršnjaci iz dijaspore koji letnji odmor provode u zavičaju-zadovoljan je David Đurđević, direktor TOO Kladovo.

Trodnevne muzičke svečanosti u gradu na obali Dunava potvrdile su opravdanost realizacije ideje u kojoj su mladi imali pravu priliku za druženje i razonodu uz taktove omiljene muzike.

– Želeli smo da pozitivnu sinergiju prenesemo na mlade s kojima lokalna samouprava ima visok stepen razumevanja. Sa tri festival Kladovo će biti destinacija u koju se rado dolazi, smatram da smo na premijeri uspešno položili ispit uz podatak da tokom trodnevnog druženja njie zabeležen ni najmanji incident-istakao je Saša Nikolić, predsednik te podunavske opštine, u kojoj su ovog leta dominirali brojni sadržaji, od etno i muzičkih festivala koji su održani u okviru programa „Kladovsko leto 2019.“

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Kladovo. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *